WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παραείσαι ευαίσθητη; 3 τρόποι που αυτό επηρεάζει τη συναισθηματική σου ζωή


JTeam

24 Ιανουαρίου 2022

Παραείσαι ευαίσθητη; 3 τρόποι που αυτό επηρεάζει τη συναισθηματική σου ζωή
Αν η σχέση σου, σε κατηγορεί ότι παραείσαι ευαίσθητη, τότε μάλλον δεν γνωρίζει ότι δίπλα του έχει μια συναισθηματικά έξυπνη σύντροφο.

Η υπερευαισθησία είναι υπερδύναμη αφού νιώθεις τα πάντα πιο έντονα και έχεις υψηλή ενσυναίσθηση. Κατανοείς τις επιθυμίες του συντρόφου σου και κάνεις τα πάντα για να τις ικανοποιήσεις αλλά παράλληλα τείνεις να κρύβεις τα συναισθήματά σου από εκείνον.

Το να παραείσαι ευαίσθητη σε έναν κόσμο που έχει μάθει να αισθάνεται επιφανειακά, είναι μάλλον προτέρημα και ακολουθούν οι 3 βασικότεροι τρόποι, με τους οποίους αυτό το χαρακτηριστικό επηρεάζει τη συναισθηματική σου ζωή.

1. Βιώνεις στον υπερθετικό βαθμό τα συναισθήματά σου

Μέσα στη σχέση, είναι αδύνατο να μην εμπλακούμε συναισθηματικά αλλά αν παραείσαι ευαίσθητη, μάλλον βιώνεις τα πάντα στο δεκαπλάσιο. Πιο βαθιά, πιο έντονα, πιο βαριά, πιο ουσιαστικά. Αυτό φυσικά έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα καθώς επηρεάζεσαι πιο πολύ από τον μέσο άνθρωπο και το νευρικό σου σύστημα είναι σε υπερδιέγερση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο συναισθηματικός σου πόνος συχνά μετατρέπεται σε σωματικό και σε κάνει να απελευθερώνεις την ορμόνη του στρες.

2. Η ευαισθησία σου είναι υπερδύναμη μες στη σχέση

Σύμφωνα με το Psychology Today, οι υπερευαίσθητοι άνθρωποι είναι «ρομαντικοί, ιδεαλιστές και προστάτες». Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά θεωρούνται προτερήματα μέσα σε μια σχέση καθώς έχουν παράλληλα υψηλή ενσυναίσθηση. Έτσι κι εσύ μπορείς να καταλάβεις εύκολα τα συναισθήματα του συντρόφου σου, κατανοώντας βαθύτερα τις ανάγκες του.

3. Κάποιες φορές υπεραναλύεις καταστάσεις αλλά αυτό είναι ok

Ακριβώς επειδή αισθάνεσαι περισσότερα, τείνεις να αναλύεις και περισσότερο και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει πολύ τη σχέση σου. Ωστόσο, επειδή διαθέτεις τα παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά, αυτό δεν είναι καταστροφικό για την πορεία της αλλά με αυτόν τον τρόπο θέτεις κι εσύ ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες με σκοπό να εξελιχθεί περισσότερο και καλύτερα η μεταξύ σας επικοινωνία.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.