WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 5 σκέψεις που κάνουν τα άτομα με υψηλό EQ για να πετύχουν τους στόχους τους


JTeam

27 Ιανουαρίου 2022

Οι 5 σκέψεις που κάνουν τα άτομα με υψηλό EQ για να πετύχουν τους στόχους τους
Brooke Cagle on Unsplash
Πώς θα αποκτήσετε το σωστό mindset;

Προκειμένου να αποκτήσουμε κάτι που ποτέ δεν είχαμε, πρέπει να κάνουμε κάτι που ποτέ δεν κάναμε. Ο τρόπος σκέψης μας χρειάζεται να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, κι εμείς να αναγνωρίζουμε τις στιγμές που η αλλαγή σχεδίου είναι αναγκαία. Όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, το καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Πώς αποκτούμε το σωστό mindset;

Είναι μία διαδικασία που θέλει χρόνο, δε θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Το κλειδί είναι να κάνουμε στον εαυτό μας τις παρακάτω 6 ερωτήσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στα συναισθήματά μας.

  1. Αν αισθανόμαστε ότι δυσκολευόμαστε περισσότερο από όσο θα έπρεπε, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω κι ας αναρωτηθούμε: Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον εαυτό μου;
  2. Αν αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε άλλο, ας αναρωτηθούμε: Υπάρχει καλύτερος τρόπος να τα καταφέρω;
  3. Αν είμαστε αγανακτισμένοι λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε, μπορούμε να αναρωτηθούμε το εξής: Πώς μπορώ να τη βελτιώσω;
  4. Αν αισθανόμαστε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, ας αναρωτηθούμε: Τι μπορώ να κάνω για να βελτιωθώ σε αυτό;
  5. Αν νιώθουμε ότι η κατάσταση δε θα βελτιωθεί ποτέ, ας αναρωτηθούμε: Πού ήμουν όταν ξεκίνησα; Έτσι θα δούμε πόσο εύκολα μας φαίνονται τώρα όσα κάποτε έμοιαζαν βουνό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.