WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 απλές συνήθειες που σε βοηθούν να νιώσεις ζεν


Κλέλια Φατούρου

27 Φεβρουαρίου 2022

5 απλές συνήθειες που σε βοηθούν να νιώσεις ζεν
Unsplash/Taisiia Stupak
5 απλές κινήσεις που σε βοηθούν να επικεντρωθείς στο εδώ και τώρα

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να χάσεις την ηρεμία σου, να πανικοβληθείς ή να νιώσεις ότι σε κατακλύζει το άγχος. Αν όμως ο στόχος σου είναι να βρεις το κέντρο σου και να χαλαρώσεις (ειδικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου), υπάρχουν πολύ απλές τεχνικές ή συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μπεις σε ζεν κατάσταση.

Η μέθοδος αναπνοής 4-7-8

Έχουμε την τάση να ξεχνάμε το πιο σημαντικό πράγμα. Το να αναπνέουμε σωστά, ειδικά όταν ετοιμαζόμαστε να κοιμηθούμε. Αν θυμάσαι τους αριθμούς 4-7-8, έχεις τη λύση στα χέρια σου. Εισπνοή για 4 δευτερόλεπτα, κρατάς την αναπνοή για 7 δευτερόλεπτα και εκπνοή για 8. Σε βοηθά ειδικά όταν δεν σε παίρνει ο ύπνος.

Και λίγη κηπουρική

Δεν χρειάζεται να έχεις κήπο για να ασχοληθείς με τα φυτά σου και να χαλαρώσεις. Η φροντίδα έστω και ενός φυτού εσωτερικού χώρου λειτουργεί θεραπευτικά, αγχολυτικά και σε αναγκάζει να επικεντρωθείς μόνο εκεί.

Λίστα ευγνωμοσύνης

Ακούγεται τετριμμένο αλλά ολόκληρη έρευνα υποστηρίζει ότι όσοι καταγράφουν αυτά που τους κάνουν χαρούμενους (και όχι τα αρνητικά), είναι πιο αισιόδοξοι και έχουν νιώθουν πολύ καλά για τη ζωή τους. Μήπως να ξεκινήσεις;

Λιγότερα social media

Δεν λέμε να τα βγάλεις εντελώς από τη ζωή σου (εκτός αν το κάνεις ήδη), αλλά να μειώσεις τη χρήση τους. Υπάρχει περίπτωση να είναι όλα εντάξει στη ζωή σου αλλά να είσαι στην τσίτα εξαιτίας του συνεχούς scrolling. Διάβασε ένα βιβλίο, πήγαινε για περπάτημα, άκου ένα χαλαρωτικό podcast.

Φτιάξε ένα κέικ

Ή φτιάξε μία νέα συνταγή. Οτιδήποτε περιλαμβάνει κάτι χειρωνακτικό και δεν σε βάζει σε διαδικασία αναλυτικής σκέψης, θα σε βοηθήσει να αφήσεις το άγχος πίσω και να επικεντρωθείς σε αυτό που φτιάχνεις. Και θα φας και κέικ μετά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS