WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Groundhogging: Τι είναι το dating trend που δεν σε αφήνει να απολαύσεις το ραντεβού σου


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2022

Groundhogging: Τι είναι το dating trend που δεν σε αφήνει να απολαύσεις το ραντεβού σου
pexels
Μήπως ανήκεις στους ανθρώπους που αναζητούν τον ίδιο τύπο συντρόφου ξανά και ξανά; Τότε ήρθε η ώρα να μάθεις περισσότερα για τον όρο που σε χαρακτηρίζει στα συναισθηματικά σου.

Λέγεται Groundhogging και μάλλον σε αντιπροσωπεύει αν επιλέγεις πάντα με τα ίδια κριτήρια τον σύντροφό σου. Ο όρος στηρίζεται στην ιδέα ότι αποφασίζεις να βγεις ραντεβού με τον ίδιο τύπο ανθρώπου κάθε φορά, περιμένοντας να κυλήσει διαφορετικά η μεταξύ σας επικοινωνία.

Ωστόσο, ενώ περιμένεις διαφορετική έκβαση, στο τέλος καταλήγεις να αισθάνεσαι την ίδια συναισθηματική κούραση από τη συναναστροφή με έναν ακόμη άνθρωπο που δεν σου ταιριάζει. Αυτό που επιλέγεις να κάνεις στην ουσία είναι να παρατείνεις την απογοήτευσή σου, επιλέγοντάς κάποιον που έχει όσα ζητάς εδώ και χρόνια αλλά στην ουσία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Έτσι όταν επιστρέφεις σε εφαρμογές γνωριμιών, συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο λάθος χωρίς να δίνεις την παραμικρή ευκαιρία σε άλλα άτομα που θα μπορούσαν να ταριάξουν πολύ περισσότερο στο προφίλ σου. Σύμφωνα με την εφαρμογή, Inner Circle, μόνο 1 στους 5 singles λέει ότι το ραντεβού με τον ιδανικό τύπο για εκείνον, πηγαίνει καλά. Οι περισσότεροι κολλούν σε συγκεκριμένες προδιαγραφές με αποτέλεσμα τα ραντεβού τους να τελειώνουν χωρίς καμία επιτυχία.

Ωστόσο, ενώ το 72% των ατόμων παραδέχτηκε στο Inner Circle ότι έχει έναν συγκεκριμένο τύπο για ραντεβού, μόνο 1 στους 4 ήταν πρόθυμος να βγει ραντεβού με κάποιον μακριά από τις προσδοκίες του.

4 στους 5 μάλιστα, δηλώνουν ότι το ραντεβού με αυτόν που έχουν επιλέξει, δεν πάει και τόσο καλά. Αυτό που γίνεται στην ουσία είναι ότι κανείς δεν τους ενθουσιάζει κι έτσι καταλήγουν να έχουν βγει ένα ακόμη αποτυχημένο ραντεβού.

Μετά τα ραντεβού, οι υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στην τελική μας απόφαση ενώ σύμφωνα με την dating expert, Charly Lester, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και standards που μας περιορίζουν να ζούμε τα ίδια ξανά και ξανά στην αναζήτηση του επόμενου συντρόφου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.