WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν τα παιδιά σας βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, θα γίνουν πετυχημένοι ενήλικες


JTeam

20 Ιουνίου 2022

Αν τα παιδιά σας βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, θα γίνουν πετυχημένοι ενήλικες
pexels
Αφήστε τα να σας βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού όσο μπορούν και μια μέρα μπορεί να γίνουν μεγιστάνες της Tesla

Αν ονειρεύεστε να δείτε μια μέρα τα παιδιά σας να γίνονται πετυχημένα, οι επιστήμονες επιμένουν πως μία είναι η λύση. Αφήστε τα να σας βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού όσο μπορούν και μια μέρα μπορεί να γίνουν μεγιστάνες της Tesla.

Μπορεί να μην αγαπούν την ιδέα αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, που βρίσκεται δημοσιευμένη στο Australian Occupational Therapy Journal, τα παιδιά που καταπιάνονται με δουλειές από μικρή ηλικία, αναπτύσσουν καλύτερη μνήμη, αυτοσυγκράτηση και άλλες ικανότητες που «προβλέπουν» την επιτυχία όσο ωριμάζουν.

Οι δουλειές του σπιτιού, στις οποίες συμμετέχουν, είναι καλό να χωρίζονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Για παράδειγμα, όταν φτιάχνουν τα γεύματά τους, ενισχύουν το self- care. Όταν κάνουν γεύματα για τους άλλους, επικεντρώνονται σε αυτό που ορίζεται ως other- care και όταν περιποιούνται τα κατοικίδια του σπιτιού, αφοσιώνονται στο pet- care, που τα βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξή τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 200 γονείς με παιδιά ηλικίας 5- 13 ετών, οι οποίοι ρωτήθηκαν ποιες δουλειές ζητούσαν περισσότερο από τα παιδιά τους να κάνουν. Τα παιδιά που εστίαζαν στο "self-care" και το "other-care", διαπιστώθηκε ότι ανέπτυσσαν καλύτερες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και περισσότερη αυτονομία.

Ο Elon Musk πάντως, που θεωρείται ο πιο πετυχημένος ή καλύτερα πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παραδίδει συχνά μυστικά επιτυχίας, ανάμεσα στα οποία είναι και το να ξέρουμε να λειτουργούμε proactive.

Με λίγα λόγια, δημιουργήστε τις συνθήκες που θα σας οδηγήσουν στη δική σας επιτυχία χωρίς εμπόδια και περιορίστε συνήθειες που σας κρατούν μακριά από τους στόχους σας. Όλα αυτά φυσικά, όταν θα έχετε γίνει ενήλικες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.