WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 μη ρεαλιστικές προσδοκίες στη σχέση σου που πρέπει να προσέξεις


JTeam

3 Ιουλίου 2022

7 μη ρεαλιστικές προσδοκίες στη σχέση σου που πρέπει να προσέξεις
pexels
Μήπως αποφεύγεις οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ σας;

Όλοι έχουμε προσδοκίες από το πρόσωπο, με το οποίο είμαστε μαζί. Όταν όμως αυτές αγγίζουν την υπερβολή και ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας, τότε θέλουν μεγάλη προσοχή.

Όταν οι προσδοκίες μας στηρίζονται σε όσα ακούμε από τους άλλους για το πώς πρέπει να είναι μια σχέση, τότε έχουν μεγάλη πιθανότητα να μας πάνε πίσω αφού καταλήγουν να γίνονται μη ρεαλιστικές. Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων, Lucille Shackleton, υπάρχουν 7 πολύ συγκεκριμένες συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα λογικά και ρεαλιστικά πλαίσια και θέλουν μεγάλη προσοχή.

«Όλοι έχουμε κάποιες αντιλήψεις που μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο στη σχέση μας. Κάποιες από αυτές είναι βοηθητικές και κάποιες άλλες μας περιορίζουν», όπως περιγράφει η Shackleton. Στο παρακάτω post της, που έγινε αμέσως viral, εξηγεί πως η πιο μη ρεαλιστική προσδοκία σε μια σχέση είναι όταν περιμένεις από τον σύντροφό σου να αλλάξει συμπεριφορά χωρίς να του έχεις εξηγήσει πρώτα τι σε ενοχλεί.

Κάτι επίσης καθόλου ρεαλιστικό είναι όταν πιστεύεις ότι πρέπει να υπάρχει πάντα φλόγα ανάμεσά σας και θες να είστε συνέχεια παθιασμένοι και ερωτευμένοι. Το να θες ο σύντροφός σου να ξέρει πάντα τι σκέφτεσαι ή τι αισθάνεσαι χωρίς να έχετε συζητήσει, είναι ένας ακόμη μη ρεαλιστικός στόχος που μόνο πίσω μπορεί να πάει τη σχέση σας.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων, αν πιστεύεις ότι πρέπει πάντα να συμφωνείτε και να μην έρχεστε ποτέ σε σύγκρουση, πρόκειται για ένα ακόμη προβληματικό σημείο της σχέσης σας, όπως και το να πιστεύεις ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ιδιωτικότητα μεταξύ σας.

Το να πιστεύεις ότι πρέπει να «σε συμπληρώνει» επίσης σε όλα και ότι όλα είναι δικό του θέμα κι όχι δικό σου, είναι οι δύο τελευταίες μη ρεαλιστικές προσδοκίες που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση σύμφωνα με τους ειδικούς, να χαρακτηρίζουν τη σχέση σου αν θες να είναι υγιής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS