WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454: Πόσο θα περιμένεις μέχρι να μιλήσεις;


JTeam

25 Οκτωβρίου 2022

Γραμμή ΕΛΙΖΑ 10454: Πόσο θα περιμένεις μέχρι να μιλήσεις;
Με το μήνυμα «Πόσο θα περιμένεις μέχρι να μιλήσεις» το ΕΛΙΖΑ παροτρύνει τον επαγγελματία να μιλήσει πριν να είναι αργά

Το ΕΛΙΖΑ απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά και τους ζητά να μιλήσουν όταν αντιλαμβάνονται ότι ένα παιδί που βρίσκεται κοντά τους υποβάλλεται σε κάποια μορφή βίας και να γίνουν το χέρι βοήθειας που χρειάζεται κάθε παιδί όταν βιώνει κακομεταχείριση.

Πόσο θα περιμένεις μέχρι να μιλήσεις;

Ξεκινά συντονισμένα και για έναν μήνα, η προσπάθεια του ΕΛΙΖΑ να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και κυρίως τους επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά, για την αναγκαιότητα να αναφέρονται σε περιστατικά με υποψία κάθε μορφής παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.

Με το μήνυμα «Πόσο θα περιμένεις μέχρι να μιλήσεις» το ΕΛΙΖΑ παροτρύνει τον επαγγελματία να μιλήσει πριν να είναι αργά. Να μιλήσει για την υποψία του και να συμβουλευτεί έναν από τους συμβούλους/χειριστές της ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΙΖΑ 10454, για τον τρόπο που θα μπορούσε να διαχειριστεί την υποψία αυτή. Το ΕΛΙΖΑ θέλει να τονίσει σε όλους, ότι αυτό στο οποίο αναφέρεται ένας επαγγελματίας που βρίσκεται κοντά σε ένα παιδί, είναι η υποψία του και όχι η βεβαιότητα. Η βεβαιότητα δεν είναι δική του γνώση ή ευθύνη. Ωστόσο και μόνο η κατάθεση υποψίας μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Jenny.Gr

Επιπλέον, το μήνυμα εδράζεται στη γνώση ότι η κακοποίηση συμβαίνει κυρίως εντός του στενού ή ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος του παιδιού και ότι οι άνθρωποι που μπορούν να την αντιληφθούν και να παρέμβουν είναι οι επαγγελματίες που εργάζονται κοντά σε παιδιά, όπως οι δάσκαλοι, οι παιδίατροι, οι προπονητές, οι βρεφονηπιαγωγοί, οι φροντιστές μικρών παιδιών, κ.ά..

Η διάδοση του μηνύματος αυτού πραγματοποιείται με τη βοήθεια της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του μετρό, των λεωφορείων και των τρόλεϊ. Σύμμαχοί μας στη διαμόρφωση και τη διάδοση του μηνύματος οι TheNewtons, TEMPOOMD, InterbusA.E., ADVENGERS.

Ο σκοπός της ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΛΙΖΑ 10454

Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΙΖΑ 10454:

- Θέλει να βοηθήσει εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε παιδιά, που αντιλαμβάνονται ή υποψιάζονται ότι ένα παιδί παραμελείται ή και κακοποιείται ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά.

- Θέλει να προστατεύσει παιδιά, προσφέροντας πλαισίωση στους καλούντες, λύνοντας απορίες αναφορικά με νομικά και διαδικαστικά θέματα αναφορών περιστατικών παραμέλησης ή/και κακοποίησης.

- Προσφέρει ψυχολογική ενδυνάμωση για τη διερεύνηση ενός περιστατικού με υποψία παραμέλησης ή και κακοποίησης και ψυχολογική στήριξη για την ορθή αντιμετώπιση και ενδεχόμενη αναφορά του περιστατικού.

- Δημιουργήθηκε και λειτουργεί με την πολύτιμη χορηγία του χρυσού χορηγού «ΔΕΗ» και του μεγάλου χορηγού «TheHellenicInitiative», καθώς και με τη συμβολή του υποστηρικτή «COSMOTE».

Jenny.Gr

Διαδώστε το μήνυμα του ΕΛΙΖΑ

Τα παιδιά είναι ευθύνη όλων μας και η πρόληψη της κακοποίησης και της παραμέλησής τους ανήκει σε όλους. Υπό αυτό το πνεύμα, το ΕΛΙΖΑ ζητά από όλους να προστατεύσουμε το παιδί, να μην περιμένουμε για να μιλήσουμε. Να μην περιμένουμε μέχρι να βεβαιωθούμε.

«Τα παιδιά είναι ευθύνη όλων μας. Δεν είναι κτήμα κανενός. Είναι το μέλλον κάθε κοινωνίας. Είναι η συνέχεια της ζωής. Σε αυτά οφείλουμε να σταθούμε όλοι υπεύθυνα, ως ενήλικες. Να τους δώσουμε το χέρι που χρειάζονται, όταν το χρειάζονται. Να τα προστατεύσουμε από οποιονδήποτε απειλήσει τη σωματική ή/και ψυχική τους υγεία. Να μιλήσουμε για αυτά, όταν εκείνα δεν μπορούν ή δεν αντιλαμβάνονται το «κακό» που τους συμβαίνει. Αν δεν είναι δική μας ευθύνη, ποιανού είναι; Ας γίνει ο καθένας από εμάς, αυτός που θα προσφέρει ένα χέρι βοήθειας. Με αυτό το σκεφτικό διαμορφώσαμε την πρώτη καμπάνια ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης του παιδιού. Γιατί η παιδική κακοποίηση έχει πολλά πρόσωπα και όλα οδυνηρά για το παιδί. Γιατί εμείς οι ενήλικες είμαστε υπεύθυνοι για αυτά και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε η Βάννα Μαρκετάκη, επικεφαλής του γραφείου ΕΛΙΖΑ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.