WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

H δεξιότητα που κάνει τα παιδιά σας επιτυχημένα, δεν είναι το IQ


JTeam

27 Οκτωβρίου 2022

H δεξιότητα που κάνει τα παιδιά σας επιτυχημένα, δεν είναι το IQ
pexels
Και πώς να τη διδάξετε

Ποιο συστατικό εξασφαλίζει την επιτυχία των παιδιών σας; Σύμφωνα με έρευνες, η επιμονή είναι η νούμερο ένα δεξιότητα που προβλέπει ότι τα παιδιά μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά της επιτυχίας, καθώς τα παροτρύνει να μην εγκαταλείπουν εύκολα.

Η καλλιέργεια του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού είναι πολύ πιο σημαντική από το IQ, σύμφωνα με τους επιστήμονες καθώς με την επιμονή και το πείσμα δουλεύουν σκληρά για τους στόχους τους χωρίς να παραιτούνται παρά τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν.

Όσο για το πώς μπορείτε να τους διδάξετε τη συγκεκριμένη αρετή, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:

1. Πολεμήστε ό,τι τα αποθαρρύνει

Το στρες, η κόπωση και τα αποθαρρυντικά σχόλια δεν βοηθούν ένα παιδί να εξελιχθεί και να οραματιστεί τους στόχους του. Γι' αυτό προσπαθήστε να απομακρύνετε οτιδήποτε το απομακρύνει από την επιτυχία και επικεντρωθείτε στα θετικά που προκύπτουν από την πρόοδο που σημειώνει.

2. Διδάξτε τους ότι μαθαίνουν από τα λάθη τους

Είναι σημαντικό το παιδί σας να μην απογοητεύεται από ένα λάθος που κάνει. Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη μελλοντική του επιτυχία γιατί αν κάποια αποτυχία του σταθεί εμπόδιο σε μελλοντικές νίκες, τότε δεν θα μάθει ποτέ ότι μπορεί να μαθαίνει από τα λάθη του.

3. Γιορτάστε τις μικρές τους νίκες

Είναι σημαντικό να επιβραβεύετε κάθε μικρή τους προσπάθεια που αποδεικνύεται στα μάτια τους «άθλος». Αν είστε εκεί κοντά τους κάθε φορά που πετυχαίνουν κάτι και γιορτάζετε μαζί τους, τις μικρές τους νίκες μπορείτε να τους διδάξετε ότι οποιοδήποτε επίτευγμα είναι σημαντικό να υμνείται και αυτό αναμφίβολα θα τα πάει σε μια επόμενη και μεγαλύτερη νίκη.

4. Δείξτε τους πώς να αποδέχονται κάθε συναίσθημα

Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε το παιδί σας να αποδέχεται κάθε συναίσθημα, ακόμη και το πιο αρνητικό. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα καταπιέζει καθώς όσα νιώθει, θα επιστρέφουν σε άλλη, μεγαλύτερη μορφή που θα κάνει το παιδί σταδιακά να εγκαταλείπει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.