WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί οι άντρες που κάνουν ψυχοθεραπεία είναι περισσότερο hot;


Τόνια Τζάφερη

20 Νοεμβρίου 2022

Γιατί οι άντρες που κάνουν ψυχοθεραπεία είναι περισσότερο hot;
@darcemontgomery
Πλέον οι άντρες που έχουν κάνει ψυχοθεραπεία, μπορούν να δημιουργούν πιο ουσιαστικές σχέσεις, χάρη στο παρακάτω χαρακτηριστικό

Είναι γεγονός πως από τότε που η ψυχοθεραπεία έχει μπει περισσότερο στις ζωές μας, έχουν γίνει καλύτερες. Υπάρχει καλύτερη αυτογνωσία, καλύτερη επικοινωνία και επομένως καλύτερες σχέσεις. Απελευθερώνεσαι από αντιλήψεις που δεν σε καλύπτουν και εστιάζεις στο πως μπορείς να εξελίσσεσαι και να προχωράς με τρόπο που σε γεμίζει και σε ικανοποιεί περισσότερο. Μα κυρίως, απολαμβάνεις πολύ περισσότερο τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, οι οποίες γίνονται πιο βαθιές και ουσιαστικές.

(Στο σημείο αυτό, οφείλω να κάνω και μια αναφορά στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Jonah Hill, με τίτλο "Stutz", όπου αφορά τον ψυχοθεραπευτή του και το πως άλλαξε η ζωή του)

Ενθαρρυντικά σε όλα τα παραπάνω έρχεται και μια νέα έρευνα, η οποία διαπίστωσε πως οι άντρες που κάνουν ψυχοθεραπεία είναι περισσότερο hot, και μάλιστα εξηγεί και τον λόγο.

Στις συνεδρίες ψυχοθεραπείας, το βασικό που μαθαίνεις είναι να "ανοίγεσαι". Να μιλάς ανοιχτά για όλες τις σκέψεις που σε βασανίζουν, σε απασχολούν ή σε κρατούν πίσω. Ξεκινάς να μαθαίνεις σταδιακά πως το να είσαι ευάλωτος είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Έχοντας πραγματική αυτοπεποίθηση και πατώντας καλά στα πόδια σου, σημαίνει πως πρώτα έχεις αποδεχτεί τις αδύναμες πλευρές σου, για τις οποίες δεν ντρέπεσαι πια. Τις έχεις πια αγκαλιάσει και ξεπεράσει, μέσα από αρκετή δουλειά.

Ένα στοιχείο το οποίο κάνει τις σχέσεις πιο γερές είναι ακριβώς το να είσαι ευάλωτος. Όταν υπάρχει διαφάνεια, όταν δεν φοβάσαι να μιλήσεις στον άλλο, ακόμη και για τις πιο σκοτεινές πλευρές σου, τότε είναι που επιτυγχάνεται η πιο βαθιά και συναισθηματική σύνδεση. Και η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες, είναι εκ φύσεως πιο άνετες με το γεγονός αυτό. Μπορούν κλάψουν πιο εύκολα, να μιλήσουν για τις ανασφάλειες τους ανοιχτά, ακόμη και αν φανούν αδύναμες.

Οι άντρες από την άλλη, δεν έχουν "εκπαιδευτεί" και πολύ σε αυτό. Πως άλλωστε να το κάνουν, όταν έχουν μάθει το γνωστό "οι άντρες δεν κλαίνε" και άλλα τέτοια πολλά. Το να είσαι ευάλωτος όμως, όχι μόνο δημιουργεί πιο αληθινούς και ισχυρούς δεσμούς, αλλά σε κάνει και πιο ελκυστικό. Αποκαλύπτεσαι γι' αυτό που πραγματικά είσαι, μαζί με τα δυνατά και τα όχι τόσο δυνατά σου σημεία.

Οι άντρες που έχουν εμπειρία ψυχοθεραπείας, και νιώθουν άνετα με το να είναι ευάλωτοι, έχουν και την τάση να δημιουργούν πιο σταθερές σχέσεις, να επικοινωνούν καλύτερα και να κάνουν την/τον σύντροφο τους να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται και εκείνος/ η από την μεριά του πιο εύκολα. Με αποτέλεσμα να γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο και να μπορούν να διαχειρίζονται τις προκλήσεις με τον κατάλληλο και πιο βοηθητικό τρόπο.

Τέλος, μπορούν να "ρίξουν τους τείχους τους" πιο εύκολα και να μην δημιουργούν απόσταση, από τις συντρόφους τους, γεγονός που επίσης διευκολύνει πολύ περισσότερο την επίλυση προβλημάτων και τσακωμών.
Τι περιμένεις λοιπόν;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.