WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο κανόνας των τριών: Πώς θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις περισσότερο την ευφυΐα σου


JTeam

23 Νοεμβρίου 2022

Ο κανόνας των τριών: Πώς θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις περισσότερο την ευφυΐα σου
pexels
Ήξερες ότι ο εγκέφαλός σου ανταμείβεται όσο μεγαλώνεις;

Αν θες να βελτιώσεις τον τρόπο που παίρνεις αποφάσεις και την κρίση σου, όπως και την ικανότητα να μαθαίνεις γρήγορα, υπάρχει τρόπος σύμφωνα με τους ειδικούς. Έρευνες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος επιδέχεται δραματικές αλλαγές όσο μεγαλώνουμε και ο κανόνας των τριών μπορεί να διασφαλίσει εξαιρετικά επίπεδα στον δείκτη της νοημοσύνης σου και στον τρόπο που επιλύει διάφορες καταστάσεις, παρόλο που μεγαλώνοντας, θεωρητικά πολλές λειτουργίες φθίνουν.

Τα τρία πράγματα που υπόσχονται να σε βοηθήσουν είναι η άσκηση, η σωστή διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Η κατάλληλη διατροφή βοηθά στο να μη μειωθούν διάφορες γνωστικές ικανότητες, μειώνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο ανάπτυξης διάφορων νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Η άσκηση επιβραδύνει τη φυσική φθορά του εγκεφάλου ενώ έρευνες δείχνουν ότι αυξάνει σημαντικά το μέγεθος του ιππόκαμπου, ακόμη και στα 60-70 σου. Από την άλλη, ο υγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου καθώς για παράδειγμα, ο ανεπαρκής ύπνος οδηγεί τον εγκέφαλο σε ατροφία.

Ο μυστικός κανόνας των τριών θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, που δρας, που παίρνεις καλύτερες αποφάσεις και που αξιοποιείς γενικότερα τη νοημοσύνη σου. Καταρρίπτει τον μύθο ότι όσο μεγαλώνουμε, χάνουμε μεγάλο μέρος των δεξιοτήτων και των λειτουργιών του εγκεφάλου αφού είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε την ευφυΐα μας σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.