WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ που αποκαλύπτει τον πιο αληθινό εαυτό σου. Τολμάς να το κάνεις;


JTeam

20 Δεκεμβρίου 2022

Το τεστ που αποκαλύπτει τον πιο αληθινό εαυτό σου. Τολμάς να το κάνεις;
pexels
Πόσο καλά σε γνωρίζεις;

Τα ψυχολογικά τεστ μας φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό μας. Αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς μας και πολλά και για τις σχέσεις μας με τους άλλους.

Το παρακάτω φανερώνει πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου ενώ έχει γίνει ήδη viral στο Tik Tok.

@emilyiniekio A little psychology test to see what is most important to you right now and how you see yourself. Give it a try! #psychology #psychologytest #fyp #quiz #test #testyourself ♬ original sound - EmilyIniekio

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να φανταστείς ότι βρίσκεσαι σε ένα συγκεκριμένο μέρος όπου βρέχεται από πολύ νερό. Το κλειδί εδώ είναι η εικόνα που θα φτιάξεις στο μυαλό σου, να είναι με πολλές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα αν το μέρος έχει χώμα, άμμο ή είναι άσφαλτος.

Ρώτα τον εαυτό σου πράγματα για τον τόπο που διάλεξες. Οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις, είναι μέχρι πού φτάνει το νερό, πόσο ήρεμη είναι η θάλασσα εκεί αλλά και πώς είναι η ξηρά. Τώρα σκέψου ότι μπαίνεις στο νερό. Πώς αισθάνεσαι εκεί μέσα; Το νερό είναι ζεστό ή παγωμένο; Στη συνέχεια, γέμισε ένα ποτήρι με νερό. Σκέψου πώς είναι και από τι υλικό. Τώρα πιες το νερό, σου άρεσε ή αίσθηση ή όχι; Πόσο ήπιες; Για το τέλος, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να σχεδιάσεις ένα γραφείο κι ένα τραπέζι στο μέρος που είσαι. Στο γραφείο, πρέπει απλά να τοποθετήσεις σε ένα κάδρο το όνομά σου και στο τραπέζι, ένα βάζο με τριαντάφυλλα. Σε ποιο από τα δύο προτιμάς να κάτσεις;

Τι σημαίνουν οι απαντήσεις σου

Για αρχή, αν το έδαφος που επέλεξες είναι άσφαλτος, τότε αυτό σημαίνει ότι είσαι σταθερός χαρακτήρας και έχεις προσήλωση στους στόχους σου. Αν είχε άμμο, λάσπη ή χώμα, έχεις αρκετές ανασφάλειες και δεν διακρίνεσαι για τη σταθερότητά σου.

Τώρα όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο νερό, τόσο πιο έτοιμος είσαι για όσα έρχονται στη ζωή σου. Παίρνεις εύκολα πρωτοβουλίες κι έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων. Αν επέλεξες να έχεις απόσταση από το νερό, τότε δυσκολεύεσαι με τις αλλαγές στη ζωή σου και δεν θα λέγαμε ότι είσαι proactive.

Η ήρεμη και γαλήνια θάλασσα δείχνει ότι είσαι εξίσου ήρεμη φύση ενώ η θερμοκρασία του νερού αποκαλύπτει αν διακρίνεσαι για την αισιοδοξία σου. Το παγωμένο νερό έχει να κάνει με τον αρνητισμό και και την τάση να εστιάζεις σε ό,τι είναι λάθος. Το ζεστό από την άλλη, δείχνει ότι βλέπεις τα πάντα από τη θετική τους πλευρά.

Το βάθος του νερού δείχνει πώς προσεγγίζεις το άγνωστο στη ζωή σου. Αν το νερό είχε πολύ βάθος, παίρνεις ρίσκα αγνοώντας τις συνέπειες. Αν πάλι ήταν ρηχό, είσαι υπερβολικά επιφυλακτικός.

Πώς ήταν το ποτήρι με το νερό; Αν ήταν καθαρό, σημαίνει ότι είσαι πολύ ανοιχτός ως άνθρωπος, ενώ το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο, δείχνει πόσο ευαίσθητος είσαι. Αν για παράδειγμα, είναι κεραμική κούπα, αυτό δείχνει ότι προσπαθείς πάντα να προστατεύεις τα συναισθήματά σου ενώ αν ήταν πλαστική ή χάρτινη, σημαίνει ότι κυριαρχεί πάνω σου το συναίσθημα.

Πόσο γεμάτο ήταν το ποτήρι; Αυτό δείχνει την αυτοπεποίθησή σου. Όσο πιο γεμάτο, τόσο καλύτερα. Πόσο κατανάλωσες; Αυτό συνδέεται με την κοινωνικότητά σου. Όσο περισσότερρο ήπιες, τόσο πιο εξωστρεφής είσαι ενώ αν ήπιες λίγο, χαρακτηρίζεσαι από έντονη εσωστρέφεια.

Aν σου άρεσε η αίσθηση του νερού, τότε έχεις αποδεχτεί όλα τα αρνητικά σου χαρακτηριστικά και ή έχεις επιλέξει συνειδητά να τα αγνοήσεις. Αν δεν σου άρεσε καθόλου, γνωρίζεις πολύ καλά τα τοξικά σου χαρακτηριστικά και προσπαθείς να απαλλαγείς από αυτά όσο επίπονο κι αν είναι.

Πού επέλεξες να κάτσεις; Στο γραφείο ή το τραπέζι; Αν επέλεξες το γραφείο, βάζεις προτεραιότητα την καριέρα σου και τα χρήματα. Το τραπέζι δείχνει ότι βάζεις σε προτεραιότητα την οικογένεια και τις ρομαντικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.