WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 + 1 οπτικές ψευδαισθήσεις για να εξασκήσεις το μυαλό σου


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2022

5 + 1 οπτικές ψευδαισθήσεις για να εξασκήσεις το μυαλό σου
Μη βιαστείς να απαντήσεις στα παρακάτω illusions γιατί πιθανότατα θα σε διαψεύσουν

Η τεχνολογία μπορεί να έχει κάνει πολλές πτυχές της καθημερινότητας μας πιο εύκολες, ωστόσο και εμείς οφείλουμε να μη μένουμε συνέχεια βολεμένοι και να δίνουμε ένα effort παραπάνω. Πλέον μπορείς να βρίσκεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα, με το πάτημα ενός κουμπιού και χωρίς να μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς και να επεξεργαστείς δεδομένα. Αυτό όμως δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αφού ο εγκέφαλος μας χρειάζεται διαρκώς εξάσκηση και περισσότερη γνώση.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες οπτικές ψευδαισθήσεις, οι οποίες έχουν ακριβώς δημιουργηθεί και για να εξασκούν τον εγκέφαλο, αλλά και να προκύπτουν ενδιαφέροντα ευρήματα από τα αποτελέσματα. Αν επιθυμείς και εσύ, να εξασκήσεις λίγο παραπάνω το μυαλό σου, δεν έχεις παρά να απαντήσεις με βάση τα παρακάτω illusions.

Είναι τα τετράγωνα μέσα στο μπλέ και κίτρινο πλαίσιο το ίδιο χρώμα;

Jenny.Gr


Είναι οι οριζόντιες γραμμές ίσιες ή λοξές;

Jenny.Gr


Οι παρακάτω κύκλοι κινούνται ή είναι στάσιμοι ;

Jenny.Gr


Πόσα πόδια έχει παρακάτω ο ελέφαντας;

Jenny.Gr

Είναι οι δυο πορτοκαλί κύκλοι το ίδιο μέγεθος;

Jenny.Gr

Βλέπεις παρακάτω γκρι σημεία ανάμεσα στα μαύρα πλαίσια;

Jenny.Gr

Απαντήσεις

1. Τα χρώματα μέσα στα τετράγωνα είναι όλα το ίδιο
2. Αν παρατηρήσεις καλύτερα θα δεις πως όντως οι γραμμές είναι ευθείες, αλλά τα κάθετα zigzag σε μπερδεύουν. (τσέκαρε ξανά πιο προσεκτικά)
3. Οι κύκλοι είναι στατικοί
4. Ο ελέφαντας έχει 4 πόδια
5. Ο αριστερός πορτοκαλί κύκλοι είναι δεν έχει μεγάλη διαφορά στο μεγεθός από τον δεξιό. Οι τριγύρω κύκλοι όμως, τους κάνουν να φαίνονται διαφορετικά μεγέθη.
6. Δεν υπάρχουν γκρι σημεία ανάμεσα στα μαύρα πλαίδια. Μόλις εστιάσεις, τότε αυτά εξαφανίζονται. Το φαινόμενο αυτό εξηγείται με τον τρόπο που λειτουργούν και εστιάζουν τα οπτικά νεύρα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.