WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 σημάδια ότι είσαι πιο έξυπνος από όσο νομίζεις


JTeam

12 Ιανουαρίου 2023

10 σημάδια ότι είσαι πιο έξυπνος από όσο νομίζεις
pexels
Τα αναγνωρίζεις;

Ας ξεκινήσουμε από μια γενική παραδοχή! Οι έξυπνοι άνθρωποι «πλασάρουν» λιγότερο τον εαυτό τους και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν κάτι. Υποτιμούν συχνά τις ικανότητές τους και αν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω σημάδια, είναι πολύ πιθανό να ανήκεις ανάμεσά τους.

Κοιμάσαι αργά

Όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο περισσότερο κοιμάσαι τις πρώτες πρωινές ώρες. Έρευνα, που δημοσιεύτηκε το 2009 στο περιοδικό "Personality and Individual Differences", μελέτησε το IQ και τις συνήθειες ύπνου σε χιλιάδες νέους. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είπαν ότι έμεναν ξύπνιοι μέχρι αργά και ξυπνούσαν αντίστοιχα και πιο αργά το πρωί, τόσο τις καθημερινές όσο και το Σαββατοκύριακο.

Έχεις ενσυναίσθηση

Τα έξυπνα άτομα έχουν ενσυναίσθηση και αυτό σημαίνει ότι μπορούν σχεδόν να αισθανθούν τα πάντα γύρω από το τι νιώθουν οι άλλοι. Η ενσυναίσθηση σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η ικανότητα να είναι κανείς συνδεδεμένος με τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων, είναι ένα βασικό συστατικό της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Έχεις αυτοέλεγχο

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν την παρορμητικότητά τους, βρίσκοντας εναλλακτικές και προβλέποντας τις συνέπειες πριν ξεκινήσουν. Μία έρευνα, που δημοσιεύτηκε το 2009 στο Journal Psychological Science αποκάλυψε ότι όσοι επιδεικνύουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, είναι πιο έξυπνοι.

Έχεις χιούμορ

Η ανεπτυγμένη νοημοσύνη συνδέεται με την αυξημένη αίσθηση του χιούμορ, η οποία δείχνει ότι τα άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό μπορούν να αντιληφθούν τις συνθήκες και να τις διακωμωδήσουν. Μάλιστα, συχνά αυτοσαρκάζονται, κάτι που είναι μία ακόμη ένδειξη υψηλού IQ.

Αναβάλλεις διαρκώς πράγματα

Τα έξυπνα άτομα αναβάλλουν ό,τι δεν είναι σημαντικό στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, όμως, μπορεί να αναβάλλουν κι αυτά που θεωρούν σημαντικά και μάλλον καλά κάνουν, γιατί η αναβλητικότητα πολλές φορές ανοίγει τον δρόμο για την καινοτομία.

Περνάς καλά με τον εαυτό σου

Τα πιο έξυπνα άτομα είναι πιο μοναχικά. Δεν απολαμβάνουν τόσο τη συναναστροφή με τους άλλους όσο με τον εαυτό τους και αυτό είναι ένα από τα πιο εμφανή στοιχεία της νοημοσύνης τους.

Είναι ανοιχτόμυαλοι

Είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν και να σκεφτούν νέες απόψεις και είναι ανοιχτοί σε εναλλακτικές λύσεις. Τείνουν να έχουν υψηλότερο IQ και προσέχουν τις ιδέες και τις απόψεις που υιοθετούν.

Έχεις περιέργεια για τα πάντα

Θες να ανακαλύπτεις διαρκώς τα πάντα και να εξερευνείς τον κόσμο γύρω σου. Έχεις περιέργεια για ό,τι συμβαίνει και δεν σε απασχολεί μόνο ό,τι περιστρέφεται γύρω από εσένα.

Η προσοχή σου δεν διασπάται εύκολα

Οι άνθρωποι που μπορούν να συγκεντρωθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να απομονώσουν τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι πολύ έξυπνοι.

Παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τα πάντα

Τα άτομα με υψηλό IQ δεν φοβούνται να πουν ότι δεν ξέρουν κάτι. Αν δεν το ξέρουν, θα το παραδεχτούν και θα προσπαθήσουν να το μάθουν χωρίς να ντραπούν γι' αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.