WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Το τεστ που θα σου πει την αλήθεια


JTeam

6 Απριλίου 2023

Πώς σε βλέπουν οι άλλοι; Το τεστ που θα σου πει την αλήθεια
pexels
Όποια κι αν είναι η απάντηση, είναι σημαντικό να μην επηρεαστείς γιατί μόνο εσύ ξέρεις καλά τον εαυτό σου

Τα κουίζ, τα ψυχολογικά τεστ και οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι από τα αγαπημένα πράγματα των χρηστών του διαδικτύου. Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση.

Το σημερινό έχει να κάνει με το πώς μας βλέπουν οι άλλοι και πολλές φορές ο τρόπος που μας βλέπουν, είναι διαφορετικός από τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας. Αν ζητήσουμε από τους γύρω μας να μας πουν ελεύθερα τη γνώμη τους για μας, μπορεί να μας εκπλήξουν οι απαντήσεις. Μπορεί να μας περιγράψουν με χαρακτηριστικά που εμείς νομίζουμε ότι δεν έχουμε ή άλλες φορές η αντίληψή τους να είναι κοντά στη δική μας αντίληψη του εαυτού.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ο βαθμός που μας επηρεάζει η γνώμη των άλλων. Γενικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τη δική μας ματιά πάνω στον εαυτό μας με αυτή των ανθρώπων γύρω μας. Μπορεί αυτή η σύγκριση να μας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για το τι πρέπει να βελτιώσουμε ή να κρατήσουμε ίδιο.

Αν θες να δεις λοιπόν πώς σε βλέπουν οι άλλοι, δεν έχεις παρά να κάνεις το τεστ εδώ για να μάθεις την αλήθεια.

Όποια κι αν είναι η απάντηση, είναι σημαντικό να μην επηρεαστείς. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον εαυτό σου καθώς η γνώμη των άλλων μπορεί να είναι επιφανειακή και λανθασμένη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.