WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το τεστ που σε βοηθάει να εντοπίσεις τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης


JTeam

12 Απριλίου 2023

Το τεστ που σε βοηθάει να εντοπίσεις τα σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης
Η σχέση σου έχει κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τα αρχικά σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης. Ενώ υπάρχουν σημάδια ψυχολογικής ή συναισθηματικής κακοποίησης δεν τα εντοπίζουμε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μένουμε σε μια λάθος και επικίνδυνη σχέση.

Οι κακοποιητικές σχέσεις επηρεάζουν πάνω από 10 εκατ. Αμερικανούς πολίτες κάθε χρόνο, και σε πολλές περιπτώσεις τα αρχικά σημάδια της κακοποίησης είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Η κακοποίηση μπορεί να είναι είτε σωματική, είτε ψυχολογική, συναισθηματική, σεξουαλική, ακόμη και οικονομική.

Τι είναι αυτό που παρακινεί τους θύτες σε κακοποίηση ;

Παράγοντες που παρακινούν (κάθε είδους) κακοποίηση σε μια σχέση είναι: Ζήλεια, προβλήματα διαχείρισης θυμού, χαμηλή αυτοεκτίμηση, πολιτιστικές πεποιθήσεις, ψυχική διαταραχή ή χρήση αλκοόλ και ουσιών.

Σκοπός του θύτη, είναι να βλάψει, να ελέγξει, να απειλήσει, να εξευτελίσει, χειραγωγήσει, κατηγορήσει, παρενοχλήσει και να απομονώσει το θύμα.

Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε μια σχέση, οφείλεις να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα χειραγώγησης, ζήλειας και απομόνωσης. Παρακάτω ακολουθεί και ένα τεστ από το PsychCentral, το οποίο θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις κακοποιητικά σημάδια στη σχέση σου:
Για να βρεις το τεστ συναισθηματικής ή ψυχολογικής κακοποίησης, πάτησε εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.