WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ιούνιος: 5 ερωτήσεις που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου για να μπει καλά ο μήνας


JTeam

3 Ιουνίου 2023

Ιούνιος: 5 ερωτήσεις που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου για να μπει καλά ο μήνας
pexels
Βάλε την ψυχική σου υγεία, προτεραιότητα τώρα που έρχεται καλοκαίρι

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πάντα την αλλαγή του χρόνου για να βάζουμε στόχους για τον εαυτό μας και την ψυχική μας ευημερία. Kάθε εποχή του χρόνου όμως είναι ιδανική για λίγο self- care και αναδιοργάνωση της καθημερινότητας.

Αν νιώθεις τελευταία την ψυχική σου υγεία να είναι σε κρίση, είναι η κατάλληλη στιγμή μιας και πριν λίγες μέρες μπήκε ο Ιούνιος, να θέσεις στον εαυτό σου 5 απλές αλλά πολύ σημαντικές ερωτήσεις. Η ενδοσκόπηση μάς βοηθάει να ανακαλύψουμε περισσότερο τον εαυτό μας και κυρίως μας ωθεί να κάνουμε αλλαγές πάνω μας και να βελτιώσουμε πράγματα.

5 ερωτήσεις για να κάνεις στον εαυτό σου με αφορμή τον νέο μήνα

1. Πότε είσαι στα καλύτερά σου; Σκέψου μια περίοδο που ένιωθες πραγματική ευτυχία. Τι σου προκαλούσε ευχάριστα συναισθήματα; Και κυρίως, πώς μπορείς να έχεις λίγο περισσότερο από αυτά μες στον Ιούνιο;

2. Τι θεωρείς άλυτο στη ζωή σου; Γράψε ένα γράμμα για το άτομο ή την κατάσταση που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι και προσπάθησε να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς την πραγματικότητα.

3. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έμαθες για τον εαυτό σου τον προηγούμενο μήνα; Πώς το έμαθες; Τι συνέβη;

4. Τι θα ήθελες να κάνεις περισσότερο και τι λιγότερο, αυτόν τον μήνα;

5. Ποια πράγματα θα ήθελες να ξεκινήσεις για να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία; Φτιάξε ένα πλάνο με λεπτομέρειες για να είναι πιο εύκολη η εφαρμογή τους.

Από τη στιγμή που θα αφιερώσεις χρόνο στις ερωτήσεις αυτές, θα έχεις κάνει μια σημαντική αρχή για να μεταμορφώσεις τον Ιούνιο, στον καλύτερο από όλους τους προηγούμενους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.