WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Mήπως έχεις υψηλότερο IQ απ' όσο νομίζεις; 10 σημάδια που το προδίδουν


JTeam

11 Ιουλίου 2023

Mήπως έχεις υψηλότερο IQ απ' όσο νομίζεις; 10 σημάδια που το προδίδουν
pexels
Αν απεχθάνεσαι να κρίνεις τους άλλους, έχεις πολλές πιθανότητες να έχεις πιο ανεπτυγμένη ευφυΐα από ό,τι πιστεύεις

Ας ξεκινήσουμε από μια γενική παραδοχή! Οι έξυπνοι άνθρωποι «πλασάρουν» λιγότερο τον εαυτό τους και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν κάτι. Υποτιμούν συχνά τις ικανότητές τους και αν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω σημάδια, είναι πολύ πιθανό να ανήκεις ανάμεσά στους πιο έξυπνους ανθρώπους που δεν υπερηφανεύονται ποτέ για το IQ τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν χρήστης του Reddit ρώτησε τον κόσμο σχετικά με το ποια θεωρεί ότι είναι τα σημάδια που προδίδουν πως κάποιος είναι πιο έξυπνος από όσο λέει. Οι απαντήσεις που συγκέντρωσε, έχουν πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να σε καθρεφτίζουν.

Τα σημάδια που δείχνουν λοιπόν, ότι είσαι πιο έξυπνος από όσο νομίζεις, είναι τα παρακάτω:

1. Πριν κρίνεις κάποιον, μαζεύεις στοιχεία

Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις να ακούς περισσότερο παρά να μιλάς. Δεν σου αρέσει να ασκείς κριτική και συλλέγεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν «δικάσεις» κάποιον.

2. Δε φοβάσαι να παραδεχτείς ότι δεν ξέρεις κάτι

Όταν δεν γνωρίζεις κάτι, δεν συμπεριφέρεσαι σαν να το ξέρεις αλλά παραδέχεσαι την άγνοιά σου. Ενημερώνεσαι γι΄αυτό στη συνέχεια και όλα καλά!

3. Εστιάζεις σε μικρές λεπτομέρειες και τις αξιοποιείς με κατάλληλο τρόπο για επίτευξη των στόχων σου

Η τακτική αυτή είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης καθώς δείχνει ευελιξία και εστίαση σε όσα θες να πετύχεις.

4. Έχεις αυτοέλεγχο

Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν την παρορμητικότητά τους, βρίσκοντας εναλλακτικές και προβλέποντας τις συνέπειες πριν ξεκινήσουν. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009 στο Journal Psychological Science, αποκάλυψε ότι όσοι επιδεικνύουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο, είναι πιο έξυπνοι.

5. Έχεις καλή αίσθηση του χιούμορ

Σκέφτεσαι γρήγορα και μπορείς να κάνεις τους άλλους να γελάνε σε δευτερόλεπτα με την ευρηματικότητα του χιούμορ σου και τις ατάκες σου.

6. Όταν κάνεις λάθος, το παραδέχεσαι

Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τον αυτοσαρκασμό και το να παραδέχεσαι ότι έχεις κάνει ένα λάθος, είναι σίγουρα σημάδι υψηλής ευφυίας.

7. Έχεις υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Κατανοείς τις ανάγκες των άλλων πέρα από τις δικές σου και προσπαθείς να μπεις στη θέση τους με ενσυναίσθηση.

8. Περνάς καλά με τον εαυτό σου

Τα πιο έξυπνα άτομα είναι πιο μοναχικά. Δεν απολαμβάνουν τόσο τη συναναστροφή με τους άλλους όσο με τον εαυτό τους και αυτό είναι ένα από τα πιο εμφανή στοιχεία της νοημοσύνης τους.

9. Έχεις περιέργεια για τα πάντα

Θες να ανακαλύπτεις διαρκώς τα πάντα και να εξερευνείς τον κόσμο γύρω σου. Έχεις περιέργεια για ό,τι συμβαίνει και δεν σε απασχολεί μόνο ό,τι περιστρέφεται γύρω από εσένα.

10. Υποβαθμίζεις το IQ σου

Τείνεις να μειώνεις την υψηλή νοημοσύνη σου και δεν σου αρέσει να υπερηφανεύεσαι για τις ικανότητές σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.