WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ελκύεις συνεχώς ναρκισσιστές; Τότε μάλλον έχεις αυτά τα 4 χαρακτηριστικά


JTeam

3 Αυγούστου 2023

Ελκύεις συνεχώς ναρκισσιστές; Τότε μάλλον έχεις αυτά τα 4 χαρακτηριστικά
pexels
Αν έχεις τα παρακάτω στοιχεία, τότε μάλλον τα άτομα που κάνεις σχέση, μιλούν μόνο για τον εαυτό τους

Ο ναρκισσισμός σαν λέξη δεν έχει κανένα θετικό πρόσημο. Όσο τουλάχιστον γνωρίζουμε. Στο άκουσμά της, μας έρχεται στο μυαλό κάποιος φίλος που δεν ρωτάει ποτέ και τίποτα για τη ζωή σου, ένας γονιός που βάζει πάντα σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες ή ένας σύντροφος που θέλει να μιλάει μόνο για τον εαυτό του χωρίς να σε υπολογίζει και να σε ακούει, επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει ποτέ χρόνο για τις δικές σου επιθυμίες.

Στην περίπτωση που μαγνητίζεις συνέχεια συντρόφους με στοιχεία ναρκισσισμού, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στα 4 παρακάτω χαρακτηριστικά που σύμφωνα με τους ειδικούς, αν τα έχεις στην προσωπικότητά σου, είναι πιθανότερο να τους προσελκύεις:

1. Η ικανότητα να αγαπάς άνευ όρων

Ένα άτομο με ναρκισσιστική διαταραχή, έχει έλλειψη ενσυναίσθησης. Δεν νοιάζεται για κανέναν άλλον παρά μόνο για τον εαυτό του και τις ανάγκες του. Αν εσύ ωστόσο ενδιαφέρεσαι για τους άλλους και ξέρεις πώς να αγαπάς, τότε γίνεσαι στόχος γιατί έχεις αυτό που δεν έχουν. Η εμπιστοσύνη, η ανεκτικότητα και η αφοσίωση στις σχέσεις σου, ασκούν πολλή γοητεία σε έναν ναρκισσιστή που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά σου.

Jenny.Gr
pexels

2. H αξιοπιστία και η υπευθυνότητά σου

Η συναισθηματική σου ωριμότητα είναι φοβερά γοητευτικό στοιχείο για έναν ναρκισσιστή. Ξέρεις πώς να είσαι υπεύθυνο και αξιόπιστο άτομο, παίρνοντας τον έλεγχο στα πράγματα οπότε καλό είναι να ψάξεις για έναν σύντροφο με εξίσου ισορροπημένη προσωπικότητα μακριά από τοξικά χαρακτηριστικά και ναρκισσιστικές συμπεριφορές.

3. Ο δυναμισμός σου

Ο δυναμισμός έλκει σαν μαγνήτης τους ναρκισσιστές, όπως και μια θέση εξουσίας. Αν είσαι γεμάτη φιλοδοξίες και διέπεσαι από εξωστρέφεια, τότε το πιθανότερο είναι πως προσελκύεις αρκετά συχνά, τους ναρκισσιστές. Αυτό, γιατί λατρεύουν να έχουν στο πλάι τους, μια γυναίκα με στοιχεία επιβολής και κυριαρχίας.

4. Η καλή σχέση με τους γονείς σου (ειδικά, με τον πατέρα σου)

Συνήθως τείνουμε να πιστεύουμε ότι όταν βρίσκουμε έναν τοξικό και ναρκισσιστή σύντροφο, αυτό συμβαίνει γιατί προερχόμαστε από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Η επιστήμη έχει αντίθετη γνώμη αφού όσο πιο υγιής είναι η σχέση μιας γυναίκας με τους γονείς της και ειδικά με τον πατέρα της, τόσο πιο ευάλωτη γίνεται σε συμπεριφορές άγνωστες προς εκείνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.