WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εσύ, πόσα πρόσωπα βλέπεις στην παρακάτω εικόνα; Λίγοι βρίσκουν και τα 9


JTeam

28 Ιουλίου 2023

Εσύ, πόσα πρόσωπα βλέπεις στην παρακάτω εικόνα; Λίγοι βρίσκουν και τα 9
Το τεστ που ήρθε να τσεκάρει την παρατηρητικότητά σου

Τα κουίζ, τα ψυχολογικά τεστ και οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι από τα αγαπημένα πράγματα των χρηστών του internet. Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση.

Το σημερινό ήρθε να ελέγξει την παρατηρητικότητά σου. Είναι ένα έργο του μεξικανού καλλιτέχνη Οκτάβιο Οκάμπο, και ονομάζεται "The General’s Family". Πολλοί ειδικοί το χρησιμοποιούν ως ένα τεστ, που δείχνει πόσο παρατηρητικοί είναι στις λεπτομέρειες.

Jenny.Gr

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την τάση να παραλείπει πολλές φορές τις πληροφορίες που δέχεται από το εξωτερικό του περιβάλλον, κυρίως τις οπτικές. Το δευτερόλεπτο δεχόμαστε χιλιάδες πληροφορίες από το κοντινό περιβάλλον μας, ωστόσο τελικά απορροφούμε μόλις 7-9 πληροφορίες, και τις υπόλοιπες τις αγνοούμε.

Ο Μεξικανός καλλιτέχνης, ουσιαστικά βασίστηκε πάνω σε αυτήν την ιδιότητα του εγκεφάλου, δημιουργώντας την παραπάνω ψευδαίσθηση.

Εσύ, λοιπόν πόσα πρόσωπα μπορείς να διακρίνεις στην παραπάνω φωτογραφία; Αν βλέπεις και τα 9 που υπάρχουν, τότε έχεις μάθει να παρατηρείς τα πάντα και μπράβο σου.

H απάντηση στο τεστ (αν το έκαψες):

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.