WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 πράγματα που προσέχει κάποιος όταν σε γνωρίζει


JTeam

23 Αυγούστου 2023

3 πράγματα που προσέχει κάποιος όταν σε γνωρίζει
Τι παρατηρεί κάποιος όταν σε γνωρίζει πρώτη φορά; Η απάντηση έρχεται από την ανθρωπολόγο και συγγραφέα, Έλεν Φίσερ και θα σε εκπλήξει

Όταν βγαίνεις ένα πρώτο ραντεβού, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι η μη λεκτική επικοινωνία, ή αλλιώς η γλώσσα του σώματος, αντιπροσωπεύει το 55% του μηνύματος που στέλνεις στον άλλο, ενώ μόνο το 7% είναι η λεκτική επικοινωνία (φράσεις, λέξεις) και το 38% η ένταση της φωνής σου (χρωματισμός, τόνος, χροιά); Τι παρατηρεί λοιπόν κάποιος όταν σε γνωρίζει πρώτη φορά; Η Έλεν Φίσερ δίνει την απάντηση.

H ανθρωπολόγος και συγγραφέας εξηγεί ότι «ο τρόπος που φλερτάρουμε, έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια». Παρακάτω περιγράφει λοιπόν, μετά από σύνολο ερευνών, ποια φαίνεται να είναι τα 3 πράγματα που παρατηρούν οι άλλοι πάνω μας με την πρώτη ματιά.

3 πράγματα που προσέχει κάποιος πάνω σου με το που σε γνωρίσει, σύμφωνα με την Έλεν Φίσερ

1. Τα δόντια σου

«Τα δόντια σου μαρτυρούν την ηλικία και την υγεία σου», λέει η Φίσερ. Παράλληλα, σύμφωνα με την ειδικό, τα δόντια μας προδίδουν και κάποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά, όπως και στοιχεία του χαρακτήρα μας, αλλά και του τρόπου ζωής μας. Για παράδειγμα, αν καπνίζουμε, αν πίνουμε πολύ καφέ, αν δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε το άγχος ή τον θυμό.

Jenny.Gr
pexels

2. Τον τρόπο που χρησιμοποιείς τη γλώσσα (τη γραμματική/ τη σύνταξη)

«Ο τρόπος που χρησιμοποιείς τη γλώσσα, αποκαλύπτει πολλά για το κοινωνιολογικό σου background αλλά και για το μορφωτικό σου επίπεδο», τονίζει η Φίσερ. Πριν το πρώτο ραντεβού, πολλοί κάνουν πίσω αν δουν από τη μεταξύ σας επικοινωνία μέσω μηνυμάτων, τη χρήση μιας κακής γραμματικής ή σύνταξης.

3. Την αυτοπεποίθησή σου

Η ανθρωπολόγος στέκεται πολύ στην αυτοπεποίθησή σου, λέγοντας πως: «λέει πολλά για τη συναισθηματική σου σταθερότητα». Το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας, επηρεάζει πολύ τις σχέσεις μας. Αν δεν νιώθουμε καλά με εμάς, τότε δεν έχουμε ούτε θετική ενέργεια ούτε τη διάθεση να εστιάσουμε στο άλλο πρόσωπο.

«Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος για να εκτιμάει καλά κάποιον από τα πρώτα λεπτά», καταλήγει η Φίσερ οπότε την επόμενη φορά που θα βγεις ραντεβού ή θα πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, θα ξέρεις ποια τρία πρώτα πράγματα θα είναι εκείνα που θα προσέξουν οι άλλοι πάνω σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.