WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8 φράσεις που πρέπει να λες συχνά στον σύντροφό σου


JTeam

10 Αυγούστου 2023

8 φράσεις που πρέπει να λες συχνά στον σύντροφό σου
pexels
Ένα μικρό εγχειρίδιο καλής συμπεριφοράς προς τον σύντροφό σου που περιέχει 8 φράσεις και καλό είναι να αρχίσεις να τις λες από σήμερα κιόλας

Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία και καθορίζει την επιτυχία της, είναι πώς αλληλεπιδρούν τα δύο μέλη της σε καθημερινή βάση. Για να χτίσεις μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σου, πρέπει κατά τους ειδικούς να υιοθετήσεις 8 φράσεις στο καθημερινό σου λεξιλόγιο. Το σημαντικό είναι επίσης να μην αποφεύγετε μεταξύ σας τους τσακωμούς καθώς πρέπει να συζητάτε και να αντιμετωπίζετε τις διαφορές σας.

Μπορεί πολλά από όσα κάνει ο σύντροφός σου να σε ενοχλούν, αλλά πρέπει να υπογραμμίζεις κι όσα σου αρέσουν. Το να εκτιμάς την προσπάθεια που κάνει και κυρίως να του το επισημαίνεις, είναι από τα πιο σημαντικά της σχέσης σας. Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα πρέπει ακόμη να του τονίζεις για να ενισχύεται η σχέση σας.

8 φράσεις που πρέπει να λες πιο συχνά στον σύντροφό σου

1. «Σε ευχαριστώ που το έκανες αυτό σήμερα»

Το να δείχνεις εκτίμηση, είναι κάτι ανεκτίμητο. Μη θεωρείς ποτέ δεδομένο ότι ο σύντροφός σου θα καταλάβει την αξία που είχε η πράξη του για σένα. Το να εκφράζεις ευγνωμοσύνη, είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης σχέσης.

2. «Θα βρούμε μαζί τη λύση»

Αν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, καλό είναι να προσπαθείτε και οι δύο για να βρείτε τη λύση. Αν δείχνεις ότι δεν συμμετέχεις καθόλου στην επίλυση τότε επιφορτίζεις την κατάσταση με άγχος και πίεση.

3. «Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι»

Το να επισημαίνεις πράγματα που σου αρέσουν πάνω στον σύντροφό σου, κάνει πολύ καλό στη σχέση σας. Αν σου αρέσει το πώς σκέφτεται, μην το κρατάς για τον εαυτό σου. Μπορείς να του το εκφράσεις ανοιχτά.

4. «Πώς ήταν η μέρα σου;»

Όσο κουραστική κι αν είναι μια μέρα στο τέλος της, μην ξεχνάς να ρωτάς τον σύντροφό σου πώς πέρασε στη δουλειά κλπ. Το μυστικό μιας υγιούς σχέσης είναι η επικοινωνία και το ενδιαφέρον.

5. «Ας κάνουμε κάτι διασκεδαστικό»

Κάθε φορά που πάτε να βαλτώσετε, σχεδιάστε να κάνετε κάτι που θα σας γεμίσει με κέφι και όρεξη. Μια δραστηριότητα που εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη, θα ανανεώσει το πάθος σας.

6. «Σε στηρίζω»

Μην παραλείπεις ποτέ να λες ότι στηρίζεις τον σύντροφό σου. Ο ένας πρέπει να είναι για τον άλλον στήριγμα, ειδικά στις δυσκολίες.

7. «Αυτό που αγαπώ σε σένα, είναι...»

Υπενθύμιζε στον εαυτό σου αλλά και σε εκείνον, όλους τους λόγους για τον οποίο έχεις επιλέξει να είναι στη ζωή σου. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

8. «Συγγνώμη, είχα άδικο»

Το να υποχωρείς και να ζητάς συγγνώμη όταν πρέπει, είναι η καλύτερη και πιο έξυπνη στρατηγική για να κρατάς τη σχέση σου ζωντανή και ανανεωμένη οπότε είναι σημαντικό να εντάξεις αυτή τη φράση στο λεξιλόγιο σου κάθε φορά που έχετε μια διένεξη και είσαι λάθος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.