WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το 1 πράγμα που πρέπει να κάνεις για να γίνεις πιο πετυχημένος από τους άλλους


JTeam

30 Αυγούστου 2023

Το 1 πράγμα που πρέπει να κάνεις για να γίνεις πιο πετυχημένος από τους άλλους
Ένας μόνο παράγοντας θα σε κάνει να ξεχωρίσεις - κι όχι, δεν είναι η εργασιακή σου ηθική

Η αυτοπεποίθηση μπορεί πράγματι να κάνει θαύματα. Είναι το κλειδί για να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις, για να φαίνεσαι αξιόπιστος και να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των άλλων Είναι, επίσης, το βασικό στοιχείο που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Αν δεν είχαν αυτοπεποίθηση, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο δεν θα είχαν κάνει τις καριέρες που σήμερα γνωρίζουμε όλοι. Από τον Τιμ Κουκ της Apple μέχρι τον Γουόρεν Μπάφετ, όλοι τους ήξεραν τι άξιζαν και πίστευαν πολύ στις δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με τη leadership expert, Μπόνι Λόου – Κρέιμεν, ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο εργασίας, «θα προτιμήσουν το άτομο με την υψηλότερη αυτοπεποίθηση και τις λιγότερες ικανότητες, παρά τον πιο ικανό που δεν έχει αυτοπεποίθηση». Και για να δείξεις ότι εκτιμάς τον εαυτό σου, χρειάζεται να κάνεις ένα μόνο πράγμα.

Ποιο είναι αυτός ο ένας παράγοντας που θα σε ξεχωρίσει από τους άλλους; Το να πάψεις να ζητάς συγγνώμη χωρίς λόγο. Πάρα πολύ συχνά θα πούμε «συγγνώμη» αυθόρμητα, ακόμη κι όταν δεν φταίμε. Κι αυτό γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς μας μειώνει στα μάτια των άλλων χωρίς να το παίρνουμε είδηση.

Όταν αλλάξουμε συμπεριφορά και γίνουμε πιο άμεσοι, ζητώντας συγγνώμες μόνο όταν φταίμε, θα εκτιμάται περισσότερο ο λόγος μας, η δουλειά μας και η γενικότερη υπόληψή μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.