WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την ευφυΐα σου σε μόλις 5' τη μέρα


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2023

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να αυξήσεις την ευφυΐα σου σε μόλις 5' τη μέρα
pexels
Όταν διαβάζεις συχνά, έστω και για λίγη ώρα κάθε μέρα, αποκτάς περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στην καλύτερη επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων και την κριτική σκέψη

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να αφιερώνεις 5' κάθε μέρα για να διαβάσεις κάτι, μπορεί να αυξήσει (συνολικά) την ευφυΐα σου. Tα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα αλλά ο ελάχιστος αυτός χρόνος μπορεί να φανεί αρκετά πολύτιμος για τα επίπεδα της νοημοσύνης σου.

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το πετύχεις, παρακάτω σού έχουμε συγκεντρωμένα τα οφέλη:

1. Αποκτάς περισσότερες γνώσεις

Όταν διαβάζεις συχνά, έστω και για λίγη ώρα, αποκτάς περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει στην καλύτερη επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων και την κριτική σκέψη.

2. Διανθίζεις το λεξιλόγιο σου

Η καθημερινή ανάγνωση σε βοηθάει να μαθαίνεις καινούριες λέξεις και φράσεις. Με αυτόν τον τρόπο, εμπλουτίζεις το λεξιλόγιο σου και βελτιώνεις την ικανότητα να επικοινωνείς αποτελεσματικά, να γράφεις με μεγαλύτερη σαφήνεια και να κατανοείς καλύτερα πολυσύνθετα κείμενα.

3. Βελτιώνεις την κριτική σου σκέψη

Η ανάγνωση δίνει παραπάνω ερεθίσματα στον εγκέφαλο και καλλιεργεί την κριτική σου σκέψη. Όταν αναλύεις και αξιολογείς ό,τι διάβασες, βελτιώνεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και κρίνεις τα πράγματα.

4. Έχεις λιγότερο άγχος

Το διάβασμα είναι μια μορφή χαλάρωσης και αποσυμπίεσης. Μειώνει το στρες και ακόμη και λίγα λεπτά τη μέρα, βοηθούν τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί καλύτερα.

5. Συγκεντρώνεσαι περισσότερο

Το καθημερινό διάβασμα βελτιώνει την ικανότητά σου για συγκέντρωση. Αυτό φυσικά μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στη δουλειά και στην εκπαίδευση. Η προσοχή σου αρχίζει και αποσπάται πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να αυξάνεις ταυτόχρονα και την παραγωγικότητά σου.

6. Αποκτάς μεγαλύτερη φαντασία και δημιουργικότητα

Η ανάγνωση αυξάνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου. Ακόμη και όταν αφιερώνεις λίγα λεπτά μες στη μέρα για να διαβάσεις κάτι, εφοδιάζεσαι γιατί αποκτάς νέες ιδέες και ερεθίσματα που μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντές σου με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.