WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το ψυχολογικό τεστ από το πανεπιστήμιο του Yale που δείχνει πόσο ευτυχισμένος είσαι


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2023

Το ψυχολογικό τεστ από το πανεπιστήμιο του Yale που δείχνει πόσο ευτυχισμένος είσαι
pexels
Πώς μετράς την ευτυχία; Κάνε το τεστ μιας καθηγήτριας του πανεπιστημίου του Yale και μάθε την αλήθεια

Καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Yale διδάσκει τους μαθητές της από όλο τον κόσμο πώς η επιστήμη μπορεί να τους οδηγήσει σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Η Λόρι Σάντος ξεκίνησε να διδάσκει το μάθημα "Psychology and the Good Life" από το 2018 και από τότε όλο και περισσότεροι γράφονται online για να μάθουν τα μυστικά.

Όπως λέει η ίδια, «αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος της σκέψης μας», το πώς προσεγγίζουμε την ευτυχία. «Κάντε rewire στον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε», τονίζει ενώ προσθέτει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο "CBS This Morning": «Αποκτήστε περισσότερες κοινωνικές επαφές, η ευτυχία έρχεται περισσότερο όταν αφιερώνουμε χρόνο σε αγαπημένα μας πρόσωπα». Ένα ακόμη από τα κλειδιά της ευτυχίας είναι η ευγνωμοσύνη, σύμφωνα με την ειδικό.

Στη μεγαλύτερη μελέτη στην ιστορία που ξεκίνησε το 1938, το συμπέρασμα στο τέλος ήταν ένα: Το «κλειδί» της ανθρώπινης ευτυχίας είναι οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις.

H Santos παροτρύνει τους μαθητές της να κάνουν μια «αυθεντική ανακάλυψη της ευτυχίας τους» και αυτό το κομμάτι ίσως έχει το περισσότερο ενδιαφέρον από το μάθημα της.

Για να ανακαλύψεις κι εσύ τη δική σου ευτυχία, μπορείς να κάνεις το τεστ εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.