WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υψηλότερο IQ από τον μέσο όρο


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2023

6 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υψηλότερο IQ από τον μέσο όρο
pexels
Μήπως τα αναγνωρίζεις στον εαυτό σου;

Ας ξεκινήσουμε από μια γενική παραδοχή! Οι έξυπνοι άνθρωποι «πλασάρουν» λιγότερο τον εαυτό τους και αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν κάτι. Υποτιμούν συχνά τις ικανότητές τους και αν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω σημάδια, είναι πολύ πιθανό να ανήκεις ανάμεσά τους.

Δύο νευροεπιστήμονες ρίχνουν φως μέσω του The Healthy @Reader’s Digest, στις συνήθειες και τις συμπεριφορές που υιοθετούμε και υποδηλώνουν ότι η νοημοσύνη μας ξεπερνά τον μέσο όρο.

6 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις υψηλότερο IQ από τον μέσο όρο

1. Διακρίνεσαι για το ανοχτό σου μυαλό

«Τα άτομα με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης γενικά τείνουν να είναι πιο ανοιχτά σε νέες εμπειρίες και ιδέες», εξηγεί ο ψυχολόγος, Τζοέλ Φρανκ. «Έχουν επίσης μεγαλύτερη περιέργεια και προσπαθούν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς πίσω από το πώς λειτουργεί το καθετί».

Έρευνα του 2016 που εξέτασε πάνω από 5.000 άτομα για περίπου 50 χρόνια, διαπίστωσε ότι τα πιο έξυπνα παιδιά εξακολουθούσαν να είναι πιο ανοιχτά σε νέες ιδέες όσο μεγάλωναν. Οι ευφυείς άνθρωποι αναζητούν διαρκώς νέες πηγές μάθησης και ψάχνουν απαντήσεις.

2. Βλέπεις τη «μεγάλη εικόνα»

Όπως εξηγεί ο Φρανκ, τα άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης προσλαμβάνουν διαφορετικά μια πληροφορία. Με λίγα λόγια, προσεγγίζουν ένα πρόβλημα από διαφορετική οπτική προκειμένου να προχωρήσουν στη λύση του.

3. Έχεις καλή σχέση με την ακαταστασία

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα με υψηλότερη νοημοσύνη διακρίνονται παράλληλα για την ακαταστασία τους. Δεν μπορούν να βάλουν τάξη ούτε στον χώρο που κινούνται, ούτε στο μυαλό τους καθώς παράγει συνεχώς ιδέες.

4. Αργείς να κοιμηθείς

Αν είσαι νυχτερινός τύπος, τότε μάλλον έχεις υψηλότερο IQ από το συνηθισμένο σύμφωνα με έρευνες. Όταν οι άλλοι κοιμούνται, εσύ κάνεις τα πιο παραγωγικά πράγματα. Γυμνάζεσαι, διαβάζεις και αυτό εξελίσσει την ευφυία σου.

5. Έχεις άγχος

Και εννοούμε το παραγωγικό. Όχι αυτό που σε καταστρέφει. Το άγχος είναι ένα από τα ισχυρότερα σημάδια της υψηλής νοημοσύνης και αυτό επιβεβαιώνεται και από έρευνα του 2015.

6. Φημίζεσαι για την καλή σου μνήμη

Υπάρχουν διαφορετικά είδη μνήμης, η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη. Έρευνα δείχνει ότι αν μπορείς και συγκρατείς εύκολα διάφορες πληροφορίες, τότε έχεις και μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.