WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου είναι τοξικός (και ανασφαλής)


JTeam

15 Οκτωβρίου 2023

6 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου είναι τοξικός (και ανασφαλής)
pexels
Μήπως τα αναγνωρίζεις στη σχέση σου;

Αν αισθάνεστε πως ο σύντροφός σας τελευταία έχει μετατρέπει την προσοχή του προς εσάς σε εμμονή, τότε καλύτερα να προσέξετε κάποια από τα παρακάτω σημάδια. Αν δεν αισθάνεστε ότι σας εκτιμά και δεν σας σέβεται, ίσως έχει αρχίσει να εκδηλώνει στοιχεία παθογένειας όπως είναι η κτητικότητα.

Χρειάζεται να επιστρατεύσετε όλη σας την ενέργεια για να τον διαβεβαιώσετε ότι τον αγαπάτε, και αυτό σας ρουφάει τη ζωή.

6 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είναι τοξικός (και ανασφαλής)

Νομίζει ότι εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για τον πρώην σας

Είναι πεπεισμένος ότι δεν έχετε ξεπεράσει τον πρώην σας, ακόμα κι αν έχετε χωρίσει για χρόνια και τα μόνα συναισθήματα που έχετε για εκείνον είναι ο οίκτος, η απέχθεια, η αηδία και ένα μικρό κομμάτι υπολειπόμενου μίσους.

Η ανασφάλειά του είναι τόσο μεγάλη που θα πείσει τον εαυτό του ότι δεν θα μπορούσατε να τον αγαπήσετε, οπότε το μόνο «λογικό» συμπέρασμα είναι ότι είστε ακόμα ερωτευμένες με τον πρώην σας.

Ζηλεύει τους φίλους σας

Ζηλεύει τον χρόνο που περνάτε με τους φίλους σας. Δεν του αρέσει να συναντάτε συναδέλφους μετά τη δουλειά, δεν του αρέσει να πηγαίνετε για ψώνια με φίλες και φυσικά απαγορεύει να έχετε πλατωνικές σχέσεις με άντρες. Συχνά καλεί και στέλνει μηνύματα για να σας ελέγξει όταν είστε έξω χωρίς εκείνον.

Σας λέει ότι είστε τα πάντα για εκείνον

Είστε ο κόσμος του, το κέντρο του σύμπαντός του, ο λόγος της ζωής του. Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται κολακευτικό όλο αυτό, αλλά το να είστε το κέντρο του κόσμου για εκείνον, μπορεί να καταλήξει αρκετά πιεστικό για εσάς.

Νευριάζει αν δεν μπορείτε να είστε μαζί του κάθε μέρα

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή σας από το ραντεβού, θα σας στείλει μήνυμα ότι του λείπεται. Στην αρχή, η προσοχή του είναι τόσο γλυκιά. Ποιος δεν θέλει να νιώθει τόσο επιθυμητός; Όμως στην πορεία νιώθετε περίεργα εξαιτίας της εμμονικής προσοχής που σας δείχνει.

Θέλει να σας βλέπει κάθε μέρα και νευριάζει αν δεν μπορείτε να βρεθείτε. Έχει έναν τρόπο να σας κάνει να αισθάνεστε ενοχές για τον αν πρέπει να δουλέψετε ή να συναντήσετε έναν φίλο σας.

Ελέγχει το τηλέφωνό σας

Κοιτάζει το τηλέφωνό σας όταν λαμβάνετε μήνυμα. Μπορεί να ρωτήσει αδιάφορα σε ποιον στέλνετε μηνύματα ή μπορεί να ζητήσει να δει το τηλέφωνό σας. Συχνά νιώθει ότι του κρύβετε κάτι, ακόμα κι αν απλώς ελέγχετε το email σας ή στέλνετε μηνύματα σε μια φίλη σας.

Απειλεί να σας χωρίσει

Παίζει αυτό το είδος παιχνιδιού όπου απειλεί να φύγει ή να χωρίσει μαζί σας. Λέει πράγματα όπως: "Δεν αισθάνομαι επιθυμητός" ή "Δεν νομίζω ότι με αγαπάς πραγματικά". Δεν θέλει πραγματικά να τερματίσει τη σχέση και ελπίζει ότι θα τον παρακαλέσετε να μείνει. Αν το κάνετε, επικυρώνετε το εύθραυστο εγώ του. Αν δεν το κάνετε, θα τα πάρει όλα πίσω και θα κάνει ό, τι μπορεί για να μην σας χάσει. Απλώς δοκιμάζει την αφοσίωσή σας σε εκείνον και λαχταρά την επικύρωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.