
«Συμβαίνουν αυτά», «Ε, μη πιέζεις και εσύ τα πράγματα», «Το παρεξήγησες», «Γιατί το κάνεις θέμα», όλες αυτές είναι ατάκες που όλοι -σχεδόν- έχουμε ακούσει από τον περίγυρό μας όταν του διηγούμαστε κάποια περιστατικά από την σχέση μας, τα οποία μας χτύπησαν ένα καμπανάκι. Πολλές φορές ο φόβος της μοναξιάς, η χαμηλή αυτοεκτίμηση ή απλά η άρνηση να δούμε το πρόβλημα μπορεί να μας οδηγήσει να ανεχόμαστε τοξικές συμπεριφορές μέσα σε μια σχέση.
Όλα καλά αν οι τοξικές συμπεριφορές είναι στο φως. Αν όμως είναι καλά κρυμμένες; Αν είναι δύσκολο να τις αναγνωρίσεις και απλά δεν ξέρεις τι σου φταίει ή το θεωρείς φυσιολογικό; Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές επιστημονικές έρευνες πάνω στο διαχωρισμό μεταξύ των υγιών και των μη υγιών σχέσεων. Τα αποτελέσματα μας βοηθούν να αντιληφθούμε πιο γρήγορα το τι συμβαίνει και να τρέξουμε μακριά για να σωθούμε. Ποιες είναι όμως τελικά αυτές οι «κρυμμένες» τοξικές συμπεριφορές;

Passive-aggressive συμπεριφορές, συνοδευόμενες με μπηχτές
Ο εκβιασμός της διάλυσης της σχέσης με το παραμικρό
Καταμέτρηση των λαθών. Κρατάει σκορ!
Ζηλεύει. Πολύ. Αλλά το κάνει «χαριτωμένα»
Δεν αντιμετωπίζεται ποτέ το εκάστοτε πρόβλημα και μπαίνει «κάτω από το χαλί»
Διαβάζονται Τώρα
- 11 "ύπουλα" σημάδια ναρκισσισμού που ξεγελούν τους περισσότερους
- Η Σαρλίζ Θερόν απενοχοποιεί το age gap και τα situationships με τον καλύτερο τρόπο - “Έκανα one night stand με 26χρονο και ήταν εκπληκτικό”
- Οι άνθρωποι με υψηλό EQ ακολουθούν τον κανόνα 3-10, για να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις - Και δεν σφάλλουν ποτέ
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.