WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο νάρκισσος είσαι; Κάνε το τεστ και μάθε αν είσαι υγιής, ακραίος ή καθόλου


JTeam

23 Νοεμβρίου 2023

Πόσο νάρκισσος είσαι; Κάνε το τεστ και μάθε αν είσαι υγιής, ακραίος ή καθόλου
Pexels
Το ότι δεν είσαι ακραίος νάρκισσος, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καθόλου

Η αλήθεια είναι πως τους ναρκισσιστές δεν τους καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά. Τους ακραίους ναρκισσιστές θα χρειαστεί μια δεκάλεπτη συζήτηση, ενώ τους υγιής ναρκισσιστές -ναι, υπάρχουν και αυτοί- ίσως σου πάρει και μια ζωή. Όσοι πάσχουν από ναρκισσιστική διαταραχή δεν είναι εγωκεντρικοί με μηδενική ενσυναίσθηση.

Σύμφωνα με τον Κρεγκ Μόλκιν, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μόνο ο ακραίος ναρκισσισμός μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία και την επιτυχία ενός ανθρώπου. Ο υγιής από την άλλη έχει ικανότητα σύναψης ισχυρών δεσμών με τον κοινωνικό του περίγυρο, μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Θέλεις και εσύ να τεστάρεις τα όρια του ναρκισσισμού σου; Παρακάτω θα βρεις 3 σετ δηλώσεων. Σημείωσε Ναι ή Όχι δίπλα από κάθε δήλωση, αν συμφωνείς ή διαφωνείς δηλαδή και στη συνέχεια διάβασε την διαπίστωση.

Jenny.Gr
Pexels

Ας ξεκινήσουμε!

Α. Νιώθω άβολα, όταν είμαι το επίκεντρο της προσοχής.
Β. Σπανίως απολαμβάνω ένα κομπλιμέντο που θα μου κάνουν.
Γ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.

Α. Δεν τα παρατάω ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.
Β. Σπανίως με σταματούν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στο δρόμο μου.
Γ. Έχω αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα είμαι στοργικός/η.

Α. Γνωρίζω πως διαθέτω κάτι το ξεχωριστό.
Β. Είμαι πολύ καλός/η σε πολλά πράγματα σε σύγκριση με τους περισσότερους ανθρώπους.
Γ. Κατά βάθος πιστεύω ότι είμαι καλύτερος/η από τους περισσότερους ανθρώπους.

Η ετυμηγορία:

1ο σετ δηλώσεων: Το έλλειμμα ναρκισσισμού

Εάν απάντησες ΝΑΙ σε δύο ή και περισσότερες ερωτήσεις και οι θετικές σου απαντήσεις είναι περισσότερες από ότι στα άλλα τεστ, τότε έχεις σημαντικό έλλειμμα ναρκισσισμού. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, καθώς μπορεί να υποδεικνύει ότι πρέπει να δουλέψεις λίγο παραπάνω την αυτοπεποίθησή σου.

2ο σετ δηλώσεων: Ο υγιής ναρκισσισμός

Εάν απάντησες ΝΑΙ σε δύο ή και περισσότερες ερωτήσεις και οι θετικές σου απαντήσεις είναι περισσότερες από’ ότι στα άλλα τεστ, τότε βρίσκεσαι στα επίπεδα του υγιούς ναρκισσισμού.

3ο σετ δηλώσεων: Ο ακραίος ναρκισσισμός

Εάν απάντησες ΝΑΙ σε δύο ή και περισσότερες ερωτήσεις, τότε εκδηλώνεις σημάδια ακραίου ναρκισσισμού. Εάν βέβαια είσαι κάτω των 25 ετών, αυτό μπορεί να αλλάξει όσο περνούν τα χρόνια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.