WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 tips για να κερδίζεις πάντα τον σεβασμό των γύρω σου


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2023

6 tips για να κερδίζεις πάντα τον σεβασμό των γύρω σου
Pexels/ Sora Shimazaki
Ο τρόπος που μιλάς και ο τρόπος που στέκεσαι είναι λεπτομέρειες που κερδίζουν τον σεβασμό των γύρω σου

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να απαιτείς σεβασμό και του να τον κερδίζεις. Στην πρώτη περίπτωση, το να απαιτείς τον σεβασμό των άλλων ίσως φαίνεται αυταρχικό, ενώ το να τον κερδίζεις έχει να κάνει με τις μικρές συμπεριφορές που σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Κι αυτές οι συμπεριφορές, είναι ο τρόπος που αλληλεπιδράς με τους άλλους, οι πράξεις σου, τα λόγια σου ή ακόμα και η στάση του σώματός σου. Ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες, έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Αν θέλεις να κερδίζεις πάντα τον σεβασμό των ανθρώπων γύρω σου, τότε ακολούθησε αυτές τις συμβουλές.

Θέσε σαφή όρια

Το πρώτο βήμα για να κερδίζεις πάντα τον σεβασμό των άλλων, είναι να θέτεις σαφή και υγιή όρια. Εκτός από το ότι θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, θα σου δώσει ένα boost και στην αυτοπεποίθησή σου.

Μην μειώνεις ποτέ κάποιον

Ποτέ μην μιλάς υποτιμητικά ή επιχειρείς να μειώσεις κάποιον, για να νιώσεις εσύ άνετα. Είναι προτιμότερο να είσαι ξεκάθαρος και ειλικρινής στις σχέσεις σου με τους άλλους.

Προσπάθησε να ελέγχεις σωστά τα συναισθήματά σου

Αν σε πολλές καταστάσεις αντιδράς γρήγορα και με θυμό, χάνεις τον σεβασμό των άλλων. Γενικότερα, το να αποπνέεις ηρεμία και σιγουριά είναι πολύ σημαντικό.

Υιοθέτησε μια δυναμική στάση σώματος

Η κακή στάση του σώματος επηρεάζει το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Μία όρθια στάση του σώματος απελευθερώνει στον εγκέφαλό σου νευροχημικές ουσίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου.

Να ακούς ενεργά τους άλλους

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ του να ακούς απλώς κάποιον και του να τον ακούς πραγματικά. Η ενεργητική ακρόαση απαιτεί στο να εστιάζεις πλήρως στον ομιλητή, να κατανοείς το μήνυμά του και να απαντάς κατάλληλα. Πρόκειται για μια σπάνια ιδιότητα, η οποία όμως χαίρει μεγάλου σεβασμού.

Να δείχνεις ευγνωμοσύνη

Έχεις προσέξεις πόσο ωραία αισθάνεσαι όταν κάποιος σε ευχαριστεί ειλικρινά για κάτι που έκανες; Αυτή είναι η δύναμη της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη δεν έχει να κάνει μόνο με το να λες «ευχαριστώ». Έχει να κάνει με την αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι άλλοι στις πράξεις τους και την εκτίμησή τους γι' αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.