WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο από το 99% των ανθρώπων


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2023

7 συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένο από το 99% των ανθρώπων
Pexels/ Matheus Bertelli
Η ευτυχία δεν είναι μόνο ένα «πράγμα» 

Ακούς τη λέξη «ευτυχία». Ενστικτωδώς έρχονται σκέψεις στο μυαλό σου. Η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, ένα ταξίδι ή ακόμα και ένα ποτήρι κρασί βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά, μπορεί να σε κάνουν ευτυχισμένο. Εξάλλου, η ευτυχία είναι κάτι υποκειμενικό.

Εκτός, από αυτό, η ευτυχία έρχεται με τα πιο μικρά πράγματα. Ακόμα και με τις πιο μικρές συμπεριφορές που υιοθετείς καθημερινά και σε κάνουν, έναν τρόπο, «γεμάτο».

Για να γίνεις πιο ευτυχισμένος από το 99% των ανθρώπων, αρκεί να κάνεις τα παρακάτω:

Σταμάτα να αναζητάς την ευτυχία

Το «κυνήγι» της ευτυχίας δεν σημαίνει ότι θα γίνεις πάντα ευτυχισμένος. Κάποιες φορές, μάλιστα, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Ξεκίνα να βοηθάς τους άλλους

Συνήθως, οι άνθρωποι είμαστε πολύ απασχολημένοι με το πώς θα πετύχουμε εμείς οι ίδιοι. Ωστόσο, η αληθινή ευτυχία έρχεται και μέσα από το να βοηθάμε τους άλλους. Ακόμα και με την πιο μικρή κίνηση. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο πιο φυσικά θα σου έρχεται.

Προσπάθησε να γίνεις καλός σε κάτι συγκεκριμένο

Ναι, μπορεί να είσαι καλός στα πάντα. Αλλά, εάν βρεις αυτό το ένα πράγμα στο οποίο είσαι εξαιρετικός, κατευθείαν θα νιώσεις πιο ευτυχισμένος. Η ευτυχία είναι στενά συνδεδεμένη - όχι με το πόση επικύρωση παίρνουμε από τους άλλους - αλλά με το πόσο χρήσιμοι είμαστε στην κοινωνία.

Έλα πιο κοντά με τη φύση

Είναι κλισέ αυτή η συμβουλή; Είναι. Αλλά είναι και εξίσου χρήσιμη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αποφορτιστείς από την πολυάσχολη ζωή σου. Είσαι άνθρωπος, όχι ρομπότ και γι'αυτό πρέπει να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση.

Μάθε το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά

Το πρόβλημα είναι οι περισσότεροι νομίζουμε ότι οι σκέψεις μας έχουν νόημα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτές κατευθύνονται από ένα «εγώ» που βασίζεται στην αυτοσυντήρηση. Οι καλύτερες σκέψεις έρχονται μέσα από το κενό που αφήνεις στο μυαλό σου, όταν ηρεμείς.

Κάνε περισσότερα από αυτά που θέλεις πραγματικά

Ναι, εκείνα τα πράγματα που σκέφτεσαι συνέχεια να κάνεις, άλλα βρίσκεις δικαιολογίες για να μην τα κάνεις. Ήρθε η στιγμή να τα τολμήσεις.

Τόλμησε να πάρεις ρίσκα

Όσο τρομακτικό κι αν μοιάζει στην αρχή, οι πιθανότητες να βγεις κερδισμένος όταν ρισκάρεις, είναι με το μέρος σου. Η τύχη, ευνοεί τους τολμηρούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.