WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτή η λέξη καταστρέφει κάθε group chat - Γιατί να μην τη χρησιμοποιείς


JTeam

4 Ιανουαρίου 2024

Αυτή η λέξη καταστρέφει κάθε group chat - Γιατί να μην τη χρησιμοποιείς
Οι μόνοι που δικαιούνται να τη χρησιμοποιούν, είναι οι άνω των 50

Μερικά πράγματα, καλό είναι να μη γράφονται, ειδικά σε ομαδικές συνομιλίες. Ένα από αυτά, είναι το emoji με το ανατριχιαστικό χαμόγελο. Άλλο, είναι το «λολ», στο οικογενειακό group chat. Αυτό που, συλλογικά, το ίντερνετ αποφάσισε ότι είναι απαράδεκτο, σε οποιοδήποτε περιεχόμενο, όμως, είναι πιο απλό απ΄ όσο φαντάζεσαι. Μία λέξη, δύο γράμματα -γραψ’τη και τους εξόργισες όλους: «Ok».

Είναι κακή απάντηση σε όλα -από το «πώς είσαι;», μέχρι το «θα βγούμε το βράδυ;». Το Bustle έκανε κι έρευνα για αυτό. Το 29% από τα 150 άτομα που συμμετείχαν, πιστεύει πως «ακούγεται κακό, ακόμη κι αν δεν το θέλεις». Προκαλεί overthinking στον παραλήπτη, τον κάνει να νιώθει ότι κάτι είπε ή έκανε και εκνεύρισε τον αποστολέα -γενικά, είναι λάθος.

Κάποιοι πιστεύουν ότι αν ακολουθεί τελεία, το μήνυμα είναι ακόμη πιο επίσημο, χωρίς λόγο. Το μόνο αποδεκτό σημείο στίξης μετά το «Ok», είναι το θαυμαστικό.

H επικρατέστερη θεωρείς είναι πως οι γονείς στέλνουν αυτήν τη λέξη, την οποία δεν θα γράψουμε για μία ακόμη φορά γιατί κι εμείς κουραστήκαμε, επειδή δεν έχουν τι άλλο να πουν ή επειδή δεν καταλαβαίνουν ότι μπορείς όντως να κάνεις reaction σε μήνυμα στα σόσιαλ. Είναι, ωστόσο, οι μόνοι που δικαιούνται να τη χρησιμοποιούν. Είναι ευκολότερο να το αποδεχτούμε, όταν προέρχεται από κάποιον boomer, παρά να προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα και να διδάξουμε τρόπους να κάνουν την επικοινωνία πιο ενδιαφέρουσα. Είναι, επίσης, καλύτερο από το να αρχίσουν να στέλνουν πράγματα όπως «yass» ή, ακόμη χειρότερα, «delulu».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.