WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ξύπνησες με άσχημη διάθεση; Τα wellness tips που θα σου φτιάξουν τη μέρα


JTeam

27 Ιανουαρίου 2024

Ξύπνησες με άσχημη διάθεση; Τα wellness tips που θα σου φτιάξουν τη μέρα
Unsplash/ Laura Chouette
Το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον σωστό τρόπο θα κάνει τη διαφορά στη διάθεσή σου

Όλοι ξυπνάμε κακόκεφοι κατά καιρούς. Ακόμα και τα σαββατοκύριακα, πολλές φορές αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε τίποτα – μόνο να μείνουμε κουκουλωμένοι μέσα στο πάπλωμα.

Αλλά, όλη αυτή η πεσμένη διάθεση, μπορεί να αλλάξει σε χρόνο dt. Απλές συνήθειες, όταν γίνονται με συνέπεια, μπορούν να μετατρέψουν τα πρωινά από ένα «χάος» σε μια ήρεμη και ευτυχισμένη στιγμή.

Αν, λοιπόν, κι εσύ ξύπνησες με άσχημη διάθεση σήμερα, αυτές οι απλές πρωινές συνήθειες θα σου φτιάξουν τη μέρα.

Ενυδατώσου μόλις ξυπνήσεις

Το έχεις ακούσει ξανά, αλλά η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Γνώριζες, όμως, ότι είναι επίσης καθοριστική για την παραγωγικότητα και τη διάθεσή σου; Οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνάμε ελαφρώς αφυδατωμένοι μετά από έναν βαθύ ύπνο, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κόπωσης, μειωμένη γνωστική λειτουργία, ακόμη και κακή διάθεση. Η λύση; Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό.

Φάε καλό και υγιεινό πρωινό

Ξεκινώντας τη μέρα σου με ένα θρεπτικό γεύμα μπορείς να ενισχύσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου και να αποφύγεις αυτή την «εγκεφαλική θολούρα». Δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο. Ένα smoothie με τα αγαπημένα σου φρούτα και λαχανικά ή ακόμα και ένα απλό τοστ με αβοκάντο μπορεί να είναι αρκετό. Και να θυμάσαι, ο στόχος είναι να τροφοδοτήσεις το σώμα σου με θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Περιόρισε τον χρόνο που κάθεσαι μπροστά στην οθόνη του κινητού

Το να πιάνεις το κινητό σου πρωί-πρωί είναι μια από τις συνήθειες που καταστρέφουν τη μέρα σου. Χωρίς να το καταλάβεις, μετά από λίγη ώρα μπροστά στην οθόνη του κινητού νιώθεις εξαντλημένος και καταβεβλημένος. Όταν ξυπνάς, λοιπόν, αντί να «βυθίζεσαι» κατευθείαν στον ψηφιακό κόσμο, δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο για να συνδεθείς με το σώμα και το περιβάλλον γύρω σου.

Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική ή podcast

Το να ξεκινήσεις την ημέρα σου με θετικά vibes είναι πιο απλό απ’ ό,τι πιστεύεις. Αρκεί να πατήσεις το play στο αγαπημένο σου τραγούδι ή podcast. Οι όμορφες μελωδίες μπορούν να τονώσουν αμέσως τη διάθεσή σου, να σε κινητοποιήσουν και να δώσουν μια υπέροχη νότα στο υπόλοιπο της ημέρας. Είναι σαν μια προσωπική εμψυχωτική ομιλία που σε ανεβάζει και σε κάνει έτοιμο να εκμεταλλευτείς τη μέρα.

Κάνε γυμναστική

Η πρωινή άσκηση μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη, αλλά μόλις λίγα λεπτά σωματικής δραστηριότητας μπορούν να κάνουν θαύματα για τη διάθεση και την παραγωγικότητά σου. Όταν ασκείσαι, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες - χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ανεβάζουν τη διάθεση. Είτε πρόκειται για ένα γρήγορο τζόκινγκ γύρω από το τετράγωνο είτε για μερικές διατάσεις, σημασία έχει να βρεις αυτό που σου ταιριάζει και να επιμείνεις σε αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.