WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα ξεπεράσεις το κοινό κρυολόγημα σε χρόνο dt


JTeam

8 Ιανουαρίου 2024

Πώς θα ξεπεράσεις το κοινό κρυολόγημα σε χρόνο dt
Pexels/ Andrea Piacquadio
Οι πιο αποτελεσματικές λύσεις για να γίνεις άμεσα περδίκι

Εάν έχεις γλυτώσει από τις ιώσεις που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, είσαι τυχερός. Εάν πάλι αισθάνεσαι ότι σιγά-σιγά αρρωσταίνεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί έχουμε τη λύση.

Για να ξεπεράσεις γρήγορα το κοινό κρυολόγημα, δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο είναι να μένεις ενυδατωμένος και να κοιμάσαι αρκετά. Προφανώς, υπάρχουν και κάποια extra tips που μπορείς να δοκιμάσεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα.

Ποια είναι;

Μείνε σπίτι

Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο και ενέργεια για να ξεπεράσει σε χρόνο dt ένα κοινό κρυολόγημα. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να πας για ψώνια, αλλά να ξέρεις πως θα κάνεις κακό στον εαυτό σου. Το να μείνεις στο σπίτι, θα σε βοηθήσει να αναρρώσεις ενώ θα αποτρέψει επίσης την εξάπλωση της γρίπης σε άλλους ανθρώπους.

Ενυδατώσου καλά

Όταν αντιμετωπίζεις ένα κρυολόγημα, το να πίνεις πολλά υγρά είναι το σημαντικότερο βήμα. Στην προκειμένη περίπτωση, το να πίνεις άφθονο νερό είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά όχι η μοναδική. Το τσάι, για παράδειγμα, μπορεί να έχει καταπραϋντική επίδραση στα συμπτώματά σου, ενώ παράλληλα σας κρατά ενυδατωμένο.

Κοιμήσου όσο περισσότερο μπορείς

Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο για τον οργανισμό σου κατά την καταπολέμηση της γρίπης. Δηλαδή, να το κάτσεις στον καναπέ δεν είναι κακή ιδέα, αλλά δεν πρέπει να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix όλη τη νύχτα. Για λίγες ημέρες, καλό είναι να πηγαίνεις για ύπνο λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Φάε πιο υγιεινά

Μην μπεις στον πειρασμό να πνίξεις τη θλίψη σου μαζί με μια σακούλα πατατάκια, γιατί ο οργανισμός σου χρειάζεται καλύτερη διατροφή για να αναρρώσει από τη γρίπη. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παρέχουν σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς καταπολεμά τον ιό.

Φάε μια κουταλιά μέλι για τον βήχα

Το μέλι είναι μια αρκετά συνηθισμένη φυσική θεραπεία για την καταπράυνση του πονόλαιμου ή του βήχα. Η ανάμειξη μελιού με τσάι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις ενυδατωμένος, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεις τα συμπτώματα της γρίπης σου. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δόση μελιού ήταν πιο αποτελεσματική στον έλεγχο του νυχτερινού βήχα από ό,τι τα κοινά κατασταλτικά του βήχα σε παιδιά ηλικίας δύο έως 18 ετών, με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.