WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 tips για να επαναφέρεις το νόημα στη ζωή σου


JTeam

19 Απριλίου 2024

4 tips για να επαναφέρεις το νόημα στη ζωή σου
Unsplash
Πρόκειται για μικρές συνήθειες με μεγάλο νόημα που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που η χαρά ξυπνάει και κοιμάται μαζί μας κι άλλες που αδυνατούμε να βρούμε κάποιο νόημα στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στη ζωή μας και έτσι κάνουμε μηχανικές κινήσεις, αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει. Τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, που η επικαιρότητα γίνεται όλο και πιο μαύρη.

Αν βρίσκεσαι σε μία φάση, που νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει και έχεις χάσει εντελώς το νόημα της ζωής, υπηρετώντας ένα πρόγραμμά που σε θέλει δουλειά - σπίτι, σπίτι - δουλειά, τότε υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα restart και να δεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Μικρές συνήθειες με μεγάλο νόημα θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Βρες το νόημα στη ζωή σου μέσα από τέσσερα στάδια

-Δώρισε χρόνο, χρήμα ή τις ικανότητές σου

Ο εθελοντισμός μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, αφού σε φέρνει σε επαφή με μια άλλη πλευρά του νομίσματος, που ίσως να μην γνώριζες ότι υπάρχει. Κάποιοι άνθρωποι εκεί έξω έχουν ανάγκη τη βοήθειά σου, τις γνώσεις σου στα μαθηματικά ή τη μαγειρική, ένα απόγευμα που θα χαλαρώσεις μπροστά στην τηλεόραση, ή τα 3€ που αντιστοιχούν σε έναν καφέ από την ημέρα σου.

Φροντίζοντας κάποιον άνθρωπο, το επίπεδο της προσωπικής ευτυχίας σου θα αυξηθεί απότομα, σύμφωνα με έρευνες. Αν δεν γνωρίζεις από που να ξεκινήσεις, βοήθησε την ηλικιωμένη κυρία της γειτονιάς σου να κάνει τα ψώνια της ή μαγείρεψε βοηθώντας ένα κοινωφελή οργανισμό. Η ενέργεια που θα λάβεις θα σε κατακλύσει.

-Ζήτα feedback από τους ανθρώπους γύρω σου

Όσο κι αν πιστεύεις στις δυνατότητές σου, όσο καλή κι αν είναι η πορεία σου, η συζήτηση με κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο για όσα σε απασχολούν, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, θα σε βοηθήσει να ανοίξεις νέους δρόμους σκέψης μέσα στο μυαλό σου. Ακόμα, ζήτησέ του να σε περιγράψει ως άνθρωπο και να σχολιάσει την πορεία σου. Δες τον εαυτό σου από μια άλλη οπτική, που μόνο καλό θα σου κάνει.

Jenny.Gr
Unsplash

-Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που έχουν θετική ενέργεια

Κανείς δεν θέλει στη ζωή του τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους. Επίλεξε όσους θέλεις να βρίσκονται στην καθημερινότητά σου και πέρνα χρόνο μαζί τους. Επίσης, άνοιξε τον κύκλο σου. Γνώρισε καινούργιο κόσμο, κάνε νέες παρέες, καταπιάσου με διαφορετικά πράγματα. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο στο περιβάλλον της δουλειάς όσο και σε κάποια δραστηριότητα που λαμβάνεις μέρος.


-Επεξεργάσου όσα σε στενοχωρούν

Μπορεί αυτό να φαντάζει μια δυσάρεστη εμπειρία, όμως μόνο έτσι θα καταφέρεις να το ξεπεράσεις. Αναλογίσου τα λόγια ή τις πράξεις που σε ενόχλησαν και σκέψου την αιτία που κρύβεται από πίσω και σε κάνει να νιώθεις έτσι. Ανάλυσέ το όσο περισσότερο μπορείς μέσα στο μυαλό σου, καθώς μόνο έτσι θα ανακουφιστείς και θα διώξεις μια για πάντα αυτή τη σκέψη από το μυαλό σου.

Αφού διάβασες αυτό το άρθρο, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.