WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις φράσεις, είσαι γεννημένος leader


JTeam

19 Απριλίου 2024

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις φράσεις, είσαι γεννημένος leader
Charles Deluvio on Unsplash
Μήπως είσαι καλύτερος ηγέτης απ' όσο νομίζεις;

H επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας ενός ηγέτη.

Ο σωστός leader εμπνέει την ομάδα του να βελτιωθεί. Πλησιάζει τους συνεργάτες του σε ανθρώπινο κι όχι εταιρικό επίπεδο, περνά το μήνυμά του άμεσα χωρίς να δίνει περιθώρια παρανόησης. Αυτό είναι σπάνιο, βέβαια, και θα το καταλάβουμε αν πάρουμε ένα λεπτό και σκεφτούμε τους προϊσταμένους που έχουν περάσει από την επαγγελματική μας ζωή. Οι περισσότεροι ήταν κακοί ηγέτες, παρότι βρίσκονταν σε σημαντικές θέσεις.

Παρακάτω, θα δούμε τις φράσεις που, αν χρησιμοποιείτε συχνά, μάλλον είσαι καλύτερος ηγέτης απ’ όσο πιστεύεις. Αν όχι, καλό είναι να ξεκινήσεις.

«Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τη σκληρή σου προσπάθεια»

Ο καλύτερος τρόπος να εμπνεύσουμε τους άλλους, είναι αναγνωρίζοντας τον κόπο τους και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτόν.

«Θα ήθελα τη συμβουλή σου»

Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη πως οι leaders ξέρουν τα πάντα και δε χρειάζονται τη βοήθεια των υφισταμένων τους. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που ζητούν συμβουλές και δείχνουν ταπεινότητα, αποδεικνύονται πιο ικανοί.

«Πώς μπορώ να βοηθήσω;»

Χρειάζεται να καταλάβουμε πως η δουλειά είναι ένας χώρος στον οποίο καθένας είναι απαραίτητος για τους δικούς του λόγους. Δεν είμαστε καθηγητές των υφισταμένων μας, ούτε προσπαθούμε να βρούμε λάθος τους λες κι αντέγραψαν σε διαγώνισμα. Μόνο βοηθώντας τους θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και θα τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν.

«Σε εμπιστεύομαι»

Ναι, η εμπιστοσύνη κερδίζεται. Αν όμως δείξουμε στην ομάδα μας ότι την εμπιστευόμαστε από την αρχή, τα μέλη της θα προσπαθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω»

Κανείς δεν είπε ότι ένας leader είναι παντογνώστης. Όταν παραδεχόμαστε ότι δεν ξέρουμε κάτι και δεν έχουμε τις απαντήσεις για τα πάντα, δείχνουμε στην πραγματικότητα πόσο δυνατοί είμαστε. Όχι μόνο πρέπει να νιώθουμε άνετα με αυτό, αλλά να χαιρόμαστε που μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε νέα πράγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.