WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να διαχειριστείτε το εχθρικό κλίμα στη δουλειά


22 Φεβρουαρίου 2013

OLVI002_OU473_H2.jpg

Είναι λογικό να μην ταιριάζεις με όλους τους ανθρώπους. Τί γίνεται όμως αν ένας από αυτούς είναι ο συνάδελφός σου;

Ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον βοηθά την καλή συνεργασία και ευνοεί την αποδοτικότητα. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει αυτό; Τότε επικρατεί ένα κλίμα ανταγωνισμού και μνησικακίας. Είναι δύσκολο την ώρα που τρέχεις για να προλάβεις αμέτρητα deadlines που σε γεμίζουν στρες να έχεις να αντιμετωπίσεις και ένα εχθρικό κλίμα στη δουλειά.

Για να μην ταλαιπωρείσαι ανάμεσα στην παραίτηση ή στη ψυχική κατάρρευση δες παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:

Να είσαι προετοιμασμένος: Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα είναι ευθέως. Προσπάθησε να διαχειριστείς το θυμό σου, καθώς η ένταση δεν θα ωφελήσει σε τίποτα και δες τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

Ας κυριαρχήσει η λογική: Δεν υπάρχει λόγος να οξύνεις τα πνεύματα. Είναι δύσκολο αν νιώθεις αδικημένος την ώρα εκείνη, να μείνεις άπραγος. Όμως, όσο και αν μπαίνεις στο πειρασμό να ανταποδώσεις την κακή συμπεριφορά του συναδέλφου σου αυτό μόνο σε κακό θα σου βγει. Δοκίμασε να είσαι ευγενικός και να ελέγξεις τα συναισθήματα σου.

Μίλησε του: Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεις το θάρρος και να μιλήσεις για το πρόβλημα σου. Εξήγησε του πως νιώθεις, τι σ’ ενοχλεί και ζήτησε του να σταματήσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Μπορεί να εκπλαγείς μιλώντας μαζί του, καθώς να σου αποκαλύψει πως όλο αυτό είναι μια μεγάλη παρεξήγηση ή ακόμα πως και ο ίδιος βιώνει παρόμοια συναισθήματα.

• Αν δεν υπάρχει καμία αλλαγή και το πρόβλημα συνεχίζεται τότε μπορείς να αλλάξεις τμήμα ή δουλειά ή να βρεις έναν τρόπο να συμβιώνεις με το συνάδελφό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.