WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Προς αναζήτηση του κατάλληλου συντρόφου


12 Απριλίου 2013

Μήπως η διαδικασία αυτή σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένοι;

Υπάρχει τελικά το άλλο σας μισό κάπου εκεί έξω; Μήπως αναλώνεστε άδικα στο κυνήγι του κατάλληλου συντρόφου, πέφτοντας πολλές φορές στη παγίδα να απορρίψετε ένα ή περισσότερα άτομα που πιστεύετε ότι δεν είναι κατάλληλα για τη «θέση»; Και αν τελικά ήταν απλά έχετε θέσει λάθος ή υπερβολικά κριτήρια επιλογής;

Τι σημαίνει τελικά για εσάς ο ιδανικός σύντροφος; Πώς ακριβώς τον αναζητείτε; Γιατί δεν τον έχετε γνωρίσει ακόμα; Θα αφήσετε τη ζωή σας στην τύχη ή θα κάνετε κάτι γι’ αυτό;

Αν έχετε αφήσει την τύχη να κάνει τη δική σας δουλειά, τότε πιθανότατα να μην βρείτε μια ικανοποιητική σχέση. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι σας αρέσει στον άλλο, τι σας ελκύει, τι αναζητάτε από ένα σύντροφο. Είναι σημαντικό να βρείτε τα δικά σας λάθη. Το να κατηγορείτε τον άλλο επειδή η σχέση δεν πήγε καλά δεν είναι δίκαιο αλλά ούτε και βοηθητικό για εσάς.

Ο τέλειος σύντροφος θα μπορούσε να είναι το αγόρι της διπλανής πόρτας ή ο καλύτερος σας φίλος; Οι πιο ρομαντικοί άνθρωποι πιστεύουν πως το άλλο τους μισό θα είναι ο άνθρωπος που μόλις τον δουν θα νιώσουν αμοιβαία ερωτική έλξη. Δυστυχώς, αυτό είναι σενάριο από ταινία ή αν συμβεί στην πραγματικότητα δεν είναι μετρήσιμο. Συνήθως, το άλλο μισό είναι ο άνθρωπος που είναι δίπλα μας. Εκείνος ο φίλος που ξέρει πότε είμαστε στεναχωρημένοι, τι μας κάνει να νιώθουμε ευτυχία, ποιοι είναι οι φόβοι μας. Όπου η σχέση είναι πιο ουσιαστική και πιο βαθιά, από ότι μια σχέση που θα στηριχθεί στην ερωτική έλξη.

Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε από το να απογοητεύεστε και να παγιδεύετε στον εαυτό σας, είναι να προσπαθήσετε να αναθεωρήσετε τους στόχους σας. Να δείτε αν είναι ρεαλιστικοί ή όχι. Κοιτάξτε μέσα σας να δείτε τι θεωρείτε σημαντικό να έχετε στη ζωή σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.