WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εγώ που φταίω;


1 Μαΐου 2013

Γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν πως δεν φέρουν ευθύνη για τις συμπεριφορές των άλλων;

Οι άνθρωποι μεγαλώνουν με συγκεκριμένες πεποιθήσεις και πιστεύω. Το περιβάλλον που ζουν ευθύνεται γι΄αυτές. Κατά πόσο όμως το κάθε άτομο θα εγκλωβιστεί σ’ αυτές και θα αφήσει τη ζωή στη τύχη τους , ευθύνεται εκείνο.

Η πιο σημαντική πεποίθηση που χρειάζεται αναθεώρηση, είναι εκείνη που μας κάνει να πιστεύουμε πως «οι άλλοι φταίνε για όλα». Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί πότε τι κάνετε εσείς και οι άλλοι συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο αυτό. Γιατί ο έφηβος σας αντιδρά επιθετικά ή γιατί ο σύντροφός σας αδιαφορεί ή δεν σας καταλαβαίνει; Οι γονείς σας μπορούν και ανακατεύονται ακόμα στην ενήλικη ζωή σας. Μήπως εσείς τους αφήνεται το περιθώριο;

Μπορεί αυτή τη στιγμή να σκέφτεστε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το περιβάλλον, οι συγκυρίες, η τύχη, η μοίρα είναι εκείνες που καθορίζουν τη ζωή σας. Υπάρχει δηλαδή μια ανώτερη δύναμη που αποφασίζει ποιος θα είναι ευτυχισμένος και ποιος όχι. Ο άνθρωπος δηλαδή γεννιέται τυχαία σε μια στιγμή ενθουσιασμού των γονιών του, ζει μια ζωή άμεσα εξαρτημένη από συγκυρίες και τυχαίες καταστάσεις και πεθαίνει όταν τύχει να αρρωστήσει ή να σκοτωθεί ή όταν έρθει κάποτε το πλήρωμα του χρόνου;

Τώρα, μήπως σκέφτεστε πώς ίσως να μην είναι έτσι ή αν συνέβαινε τώρα συνειδητοποιείτε πώς και εσείς μπορείτε να κινήσετε τα νήματα. Μπορείτε με άλλα λόγια, να επιλέξετε το δρόμο της εξέλιξης που θα ακολουθήσετε. Μπορείτε αντί να κάθεστε στο σπίτι σας και να παραπονιέστε για τα άδικα χτυπήματα της μοίρας, να βγείτε εκεί έξω και να παλέψετε για όσα θέλετε. Η επιλογή είναι δική σας. Εσείς αποφασίζετε τι είναι σωστό και τι όχι για τον εαυτό σας, όχι οι άλλοι, που είναι λογικό να το κρίνουν πάντα με βάση τις δικές τους ανάγκες και πεποιθήσεις. Πάρτε λοιπόν τη ζωή στα χέρια σας συνειδητά πλέον.

Να θυμάστε πως οι συγκυρίες και τα γεγονότα δε δημιουργούν το χαρακτήρα σας, απλώς τον αποκαλύπτουν. Ο τρόπος αντίδρασής σας στο δυσάρεστο αλλά και στο ευχάριστο γεγονός είναι εκείνος που σας κατατάσσει στην ομάδα των νικητών ή στην ομάδα των ηττημένων της ζωής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.