5 τρόποι που το στρες σαμποτάρει τη σχέση σας

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Πώς μπορεί το άγχος να δημιουργήσει πρόβλημα με το σύντροφό σας; 

Όλοι βιώνουν τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και την ένταση της καθημερινότητας. Αγωνία για να ανταπεξέλθει στο επαγγελματικό κομμάτι, στις υποχρεώσεις, στις σχέσεις σου και γενικότερα μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να προλάβεις τις εξελίξεις.

Δείτε παρακάτω τις περιπτώσεις που επηρεάζει τη προσωπική σας ζωή:

Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τη σχέση σου: Η ένταση, το άγχος εκδηλώνεται με τρόπο αρνητικό και επιθετικό κάποιες φορές. Όταν είναι κανείς αγχωμένος για κάποιο λόγο αλλάζει όλη του η συμπεριφορά απέναντι στη σχέση. Θέλει λοιπόν προσοχή ο τρόπος που συμπεριφέρεστε στο σύντροφό σας, καθώς εκείνος δεν φταίει. Αντιθέτως, το μόνο που θέλει είναι σας χαλαρώσει και να σας αποφορτίσει.

Η αυτοπεποίθησή σας: Είναι από τα πιο σημαντικά σημεία που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ένα άτομο που είναι αγχωμένο νιώθει ανασφάλεια, αν θα τα καταφέρει. Αρχίζει να γίνεται πιο ευάλωτο και πιο συναισθηματικά ευαίσθητο.

Η εικόνα: Το άγχος επηρεάζει πολύ την εικόνα του ατόμου. Πιστεύει πως δεν έχει νόημα να προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση, με αποτέλεσμα να αρχίζει να χάνει το ερωτικό του ενδιαφέρον.

Η σεξουαλική διάθεση: Φυσικά και πλήττεται εξαιτίας της στρεσογόνου καθημερινότητας. Οικονομική κρίση, δουλειά, παιδί, υποχρεώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για ελεύθερο χρόνο. Με αποτέλεσμα να το μόνο που έχει ανάγκη είναι ξεκούραση και όχι βραδιές έντονου πάθους.

Η απόκτηση παιδιού: Σε περίπτωση που το άτομο που βιώνει το άγχος θέλει να γίνει γονιός, δεν μπορεί καθώς μπλοκάρει. Ακόμα, και η απόκτηση οικογένειας γίνεται υπό συνθήκες πίεσης και προγράμματος. Είναι φυσικό να μην μπορούν τα ζευγάρια να λειτουργήσουν.

Χαλαρώστε και προσπαθήστε να διαχειριστείτε το άγχος σας. Οι καταστάσεις δεν είναι εύκολες αλλά δεν αντιμετωπίζονται καλύτερα με το άγχος.