WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η ευτυχία καθορίζεται από τα υλικά αγαθά


12 Ιουνίου 2013

Ή μήπως όχι; 

Τι γίνεται όταν αναζητά κανείς την ευτυχία στην «ύλη»; Η επιλογή ενός ωραίου, ευρύχωρου σπιτιού, η επιλογή μιας καριέρας και όχι μόνο, μπορούν να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την ευτυχία σας.

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο συνηθίζουμε να προτιμούμε τη δουλειά που μας εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα και να μην υπολογίζουμε αν μας ευχαριστεί ή αν αντίθετα μας αγχώνει. Συγχρόνως σε ότι αφορά στην επιλογή σπιτιού προτιμάμε να αγοράζουμε ή να νοικιάζουμε αυτό με τα περισσότερα τετραγωνικά ή στην πιο ακριβή περιοχή, ακόμα κι αν αυτό κάποιες φορές συνεπάγεται περισσότερο χρόνο για να πάμε στη δουλειά ή τη μετακόμιση μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μήπως όμως έτσι δε γινόμαστε όσο ευτυχισμένοι νομίζαμε; Μήπως η ευτυχία βρίσκεται τελικά κρυμμένη σ΄άλλα πράγματα;

Στο καθένα αρέσει να έχει μια άνεση και ποιότητα στη ζωή του. Στην πραγματικότητα, όμως η χρηματική αξία και η υποτιθέμενη αυτή άνεση, δεν ικανοποιεί τις ανάγκες. Γι αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να μην επιλέγουμε τα πάντα έτσι. Για παράδειγμα, μια δουλειά που πραγματικά μας ευχαριστεί είναι σαφώς πιο ωφέλιμη για την ψυχική μας ισορροπία απ ότι μια δουλειά με περισσότερα χρήματα που όμως δε μας ταιριάζει. Όπως και ένα σπίτι που είναι κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε μπορεί να είναι καλύτερο από ένα σπίτι σε ένα ακριβό προάστιο που ίσως δε θα μπορούμε να χαρούμε.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει τι είναι αυτό που τον ευχαριστεί και τι όχι. Ωστόσο, δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές, που μπορούν να σας βοηθήσουν στις επιλογές σας:

  • Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνετε στη διαδικασία της σύγκρισης: Μη βάζετε στη ζυγαριά δύο εργασιακές θέσεις ή δύο σπίτια. Αξιολογείστε τα χωριστά εκτιμώντας το καθένα στο σύνολό του κι όχι συγκρίνοντάς μεταξύ τους.
  • Δεν χρειάζεται να έχετε τους άλλους ως παράδειγμα: Μην παρασύρεστε από τις επιλογές των άλλων είτε πρόκειται για σπίτι, αυτοκίνητο ή προορισμό διακοπών Επιλέξτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει ή χρειάζεστε κι όχι με βάση τι έχουν ή τι κάνουν οι άλλοι. Σκεφτείτε αν το έχετε πραγματικά ανάγκη και αν είναι μια επιλογή που εκφράζει τη δική σας πραγματικότητα. Να ζείτε ένα lifestyle ή να επιλέγετε ρούχα που δεν συμφωνούν με τα δικά σας στοιχεία και πιστεύω, τότε δεν θα καταφέρετε ποτέ να βρείτε την ευτυχία που αναζητάτε εκεί.
  • Ξεχωρίστε μέσα σας την έννοια της ποιότητας: Προσδιορίστε τι σημαίνει ποιότητα για εσάς. Μπορεί μια επιτυχημένη καριέρα να είναι αυτό που θέλετε. Μπορεί επίσης, να πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά σας αντί να χρειάζεται να οδηγείτε 40 λεπτά στη κίνηση να είναι για εσάς ποιότητα ζωής ή καθημερινή επαφή με τους φίλους σας να είναι υψίστης σημασίας. Κανένα πολυτελές σπίτι δεν μπορεί να αντικαταστήσει, το πρωινό καφέ στο σπίτι της φίλης. Η ζωή είναι δική σας και εσείς επιλέγετε πως θα ζήσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.