WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ζευγάρι, πεθερικά και γονείς: Που είναι τα όρια;


21 Ιουνίου 2013

MCDMETH_EC025_H.jpg

Μήπως, οι γονείς σας ανακατεύονται παραπάνω από όσο αντέχετε;

Η αλήθεια είναι πως οι γονείς έχουν μάθει να ανακατεύονται στη ζωή των παιδιών τους, προκειμένου να τα προστατεύσουν. Ειδικά, η ελληνίδα μάνα μοιάζει να είναι «πανταχού παρών» από το τι θα φορέσει το μικρό της, τι θα φάει, μέχρι τα κριτήρια επιλογής των φίλων του. Προσπαθεί να είναι πάντα στην πρώτη σειρά, όλων των σημαντικών στιγμών της ζωής των παιδιών. Ναι είναι μάνα και έχει κάθε δικαίωμα. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί της, μεγαλώσει, παντρευτεί και κάνει τη δική του οικογένεια; Πόσο εύκολα μπορεί να θέσει τότε το παιδί τα όριά του;

Είναι γεγονός πως το θέμα αυτό χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς. Από την μια είναι οι άνθρωποι που μας έφεραν στο κόσμο, μας μεγάλωσαν, μας πρόσφεραν όλα τα εφόδια εκείνα που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Και φυσικά, μπορούν να μας συμβουλέψουν και να πουν την γνώμη τους σε διάφορα θέματα της ενήλικης ζωής μας.

Από την άλλη πάλι, πότε ένα παιδί θα σταθεί στα πόδια του, θα αναλάβει πλήρως τη ζωή του και θα είναι υπεύθυνος για τις επιλογές και τις πράξεις τους. Πότε θα σταματήσει να ακούγεται η φράση «Στα έλεγα εγώ, αλλά δεν ακούς την μανούλα»;

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση. Το ζευγάρι θα πρέπει να φιλτράρει πολύ καλά γνώμες, σχόλια, παράπονα, γκρίνιες και οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει και να διαταράξει την ηρεμία και την ισορροπία του.

Αν οι γονείς και τα πεθερικά έχουν για όλα γνώμη και την επιβάλλουν μετατρέποντας σας σε μαριονέτες, που απλώς ακολουθείτε τις εντολές των «γνωστικών» γονιών και πεθερικών, τότε θα καταλήξετε να μην ζείτε τη ζωή σας.

Εξηγήστε τους ότι σέβεστε τις απόψεις τους και τις συμβουλές τους -έχετε και εσείς τα δικά σας πιστεύω και θέλω. Το πιο σημαντικό σε όλων των ειδών τις σχέσεις είναι να μπαίνουν όρια: με το να εξηγήσετε σε γονείς και πεθερικά ότι επιθυμείτε να κάνετε οι ίδιοι «κουμάντο» στα «του οίκου σας» τα θέτετε με τον πιο σαφή τρόπο.

Αν συνεχίσουν να επιμένουν, απλώς αγνοήστε τους. Σύντομα θα καταλάβουν ότι προτιμούν να έχουν θέση στη ζωή σας, χωρίς να σας καταπιέζουν, παρά να μην έχουν καθόλου λόγω της συμπεριφοράς τους. Σύμμαχο σε αυτό, φυσικά θα πρέπει να έχετε και τον/τη σύντροφό σας, καθώς και την υπομονή και επιμονή σας, που αποτελούν τα πιο ισχυρά όπλα στη μάχη για την αρχηγία του σπιτιού σας.

Η επικοινωνία και η ειλικρινή έκφραση των συναισθημάτων σας, θα σας βοηθήσει να θέσετε τα πράγματα σε νέες βάσεις.

Κάντε likeστη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.