WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οδηγός για τις καλοκαιρινές διακοπές


1 Ιουλίου 2013

Αν δεν βρίσκεστε ακόμη σε κάποια παραλία χαλαρώνοντας, σίγουρα είστε στο γραφείο και σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Κάθε χρόνο, η κούραση και πίεση μοιάζουν να κυριαρχούν, ενώ τα όρια της αντοχής έχουν πάρει την πρωτοβουλία να φτιάξουν μόνα τους βαλίτσες.Παρ’ όλη την επιθυμία αλλά και την ανάγκη να σαλπάρετε για τα Κυκλαδίτικα νησιά ή για όπου αλλού έχετε σχεδιάσει, δείξτε ψυχραιμία και πάρτε μια βαθιά αναπνοή.

Τώρα, σκεφτείτε τι ακριβώς θέλετε να έχετε μαζί σας. Έχουμε μάθει να ζούμε μέσα στο άγχος και στους γρήγορους ρυθμούς, με ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να σταματάμε και να ρωτάμε «Καλά, πώς πέρασαν τα χρόνια;» Την ίδια ακριβώς στιγμή, γυρίζουμε πάλι σ΄ αυτό που κάναμε. Η συρρίκνωση της διάρκειας των διακοπών τα τελευταία χρόνια είναι παγκόσµιο φαινόµενο, όπως καταδεικνύει διεθνής έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Expedia.com. Επιπλέον, σύµφωνα µε µετρήσεις της αµερικανικής κοινής γνώµης, το 16% των εργαζοµένων νιώθει ενοχές στις διακοπές, επειδή είναι µακριά από το γραφείο και το 7% φοβάται µήπως η άδεια του κοστίσει τη θέση εργασίας

Φέτος, λοιπόν προσπαθήστε να θέσετε νέους όρους για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Πείτε όχι στα πρέπει, στο άγχος και τη πίεση. Αφήστε το αφεντικό να φωνάζει, την ώρα που λέτε αντίο στο γραφείο, «Να έχεις συνέχεια το κινητό σου ανοιχτό και να τσεκάρεις τα mail σου.»

Αφού, λοιπόν ξεκαθαρίσετε τα πράγματα με το γραφείο, αρχίζουν τα δύσκολα.

Κάθε χρόνο αγχωνόμαστε, να οργανώσουμε τα πάντα τέλεια. Από το άψογο ξενοδοχείο, την καλύτερη επιλογή νησιού, που θα συνδυάζει εξωτικές παράλιες, ήρεμη αλλά και κοσμοπολίτικη ζωή, μέχρι το γραφικό ταβερνάκι, με τους νόστιμους μεζέδες και τις καλές τιμές.

Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε φέτος και σ΄αυτό τομέα; Αρχίστε, λοιπόν να οργανώνετε τις διακοπές σας µε τη σκέψη εστιασµένη στην απόλαυση του ζεστού ήλιου και της δροσερής θάλασσας. «Ξεχάστε» να πάρετε στις αποσκευές σας τις όποιες εκκρεµότητες της ζωής σας. «Φαίνεται ότι είµαστε ευτυχισµένοι όταν καταφέρουµε να απολαύσουµε την πλήρη απραξία, την ιεροτελεστία του…τίποτα, αραγµένοι στα τραπεζάκια του παραλιακού καφέ, χωρίς την πίεση του ρολογιού, χωρίς την αγωνία ότι οι δουλειές µας έµειναν πίσω. Αποχαιρετήστε την υποχρέωση να κάνετε πράγµατα. Πείτε με δυνατή φωνή «δεν κάνω τίποτα, δεν σκέφτοµαι τίποτα, είµαι ελεύθερος» και σαλπάρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.