WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εσύ τι πιστεύεις πως είναι η αγάπη;


18 Ιουλίου 2013

Πόσο σημαντική τη θεωρείτε για τη ζωή σας; Σας λείπει; Έχετε αρκετή; Τελικά σε ποιο σημείο αξιολόγησης στον πίνακα των βασικών σου αναγκών έχεις τοποθετήσει την αγάπη;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η αγάπη είναι ένα απλό συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που για άλλους είναι όμορφο και για άλλους κουβαλάει μαζί του προβλήματα και πόνο. Όμως η αγάπη είναι ενέργεια. Είναι μια ενέργεια που υπάρχει σ’ όλο το σύμπαν και έχει ορισμένες πολύ σημαντικές ιδιότητες. Η αγάπη για ζωή σε κάνει να αντέχεις στις αντίξοες συνθήκες. Η αγάπη για ζωή σε απογειώνει. Η αγάπη για τους άλλους ανθρώπους σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Η αγάπη έχει μόνο έναν εχθρό, το φόβο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να αγαπήσουμε έναν άγνωστο. Τον άγνωστο τον φοβόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε αν είναι καλός ή κακός, αν θα μας φερθεί σωστά, αν κινδυνεύουμε κτλ. Για τον ίδιο λόγο, ενώ δύο άνθρωποι ερωτεύονται γρήγορα,για να αγαπηθούν χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται να μάθουν ο ένας τον άλλον, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και ο φόβος που υπάρχει μέσα τους να μειωθεί, αν όχι να εξαφανιστεί. Και αυτό απαιτεί χρόνο.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.