Εσύ τι πιστεύεις πως είναι η αγάπη;

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Πόσο σημαντική τη θεωρείτε για τη ζωή σας; Σας λείπει; Έχετε αρκετή; Τελικά σε ποιο σημείο αξιολόγησης στον πίνακα των βασικών σου αναγκών έχεις τοποθετήσει την αγάπη;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η αγάπη είναι ένα απλό συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που για άλλους είναι όμορφο και για άλλους κουβαλάει μαζί του προβλήματα και πόνο. Όμως η αγάπη είναι ενέργεια. Είναι μια ενέργεια που υπάρχει σ’ όλο το σύμπαν και έχει ορισμένες πολύ σημαντικές ιδιότητες. Η αγάπη για ζωή σε κάνει να αντέχεις στις αντίξοες συνθήκες. Η αγάπη για ζωή σε απογειώνει. Η αγάπη για τους άλλους ανθρώπους σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Η αγάπη έχει μόνο έναν εχθρό, το φόβο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να αγαπήσουμε έναν άγνωστο. Τον άγνωστο τον φοβόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε αν είναι καλός ή κακός, αν θα μας φερθεί σωστά, αν κινδυνεύουμε κτλ. Για τον ίδιο λόγο, ενώ δύο άνθρωποι ερωτεύονται γρήγορα,για να αγαπηθούν χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται να μάθουν ο ένας τον άλλον, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και ο φόβος που υπάρχει μέσα τους να μειωθεί, αν όχι να εξαφανιστεί. Και αυτό απαιτεί χρόνο.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.