WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η "πείρα" δεν είναι πια της μόδας


2 Αυγούστου 2013

Μήπως η πείρα έχει υπερτιμηθεί; 

Η συσσώρευση γνώσεων δεν είναι συνώνυμη της σοφίας, αφού συχνά καταλήγει στο εντελώς αντίθετο: ένας άνθρωπος γεμάτος θεωρίες και γνώμες βλέπει την πραγματικότητα μέσα από υπερβολικά πολλά φίλτρα.

Μήπως τελικά ο αυθορμητισμός που είχαμε μικροί, όταν δεν γνωρίζαμε τόσα πράγματα, να μας βοηθούσε περισσότερο στη ζωή μας; Από την άποψη, πώς δεν είχαμε τόσες πολλές προκαταλήψεις, φοβίες, πρέπει, που μας άφηναν ελεύθερους να δοκιμάσουν και να μάθουμε πράγματα. Μήπως θα ήταν ωραίο αν καταφέρναμε να ανακτήσουμε αυτή την πιο φρέσκια και άμεση επαφή με όσα μας περιβάλλουν;

Αν συμφωνείτε πως οι περιορισμοί που θέτουμε μεγαλώνοντας μας εγκλωβίζουν να βλέπουμε τα πράγματα μόνο από μια συγκεκριμένη οπτική, γεγονός που δεν μας δίνει την πείρα που περιμέναμε, τότε δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε στη ζωή σας:

  • Αποφύγετε τη ρουτίνα στον ελεύθερο σας χρόνο. Η ρουτίνα σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί νέες ευκαιρίες.
  • Βρείτε ένα νέο σπορ.
  • Ξεκινήστε ένα βιβλίο που δεν σας το έχουν προτείνει και δεν ξέρετε τίποτα για την υπόθεσή του. Μόνο και μόνο για να βιώσετε την έκπληξη.
  • Αφήστε ότι έχει σχέση με κινητά, laptop, και γενικότερα ότι νιώθετε πως σας κράτα δέσμιους, στο σπίτι. Είναι ωραίο το αίσθημα της ελευθερίας.
  • Ανακαλύψτε χωρίς να κρίνετε. Πολλές φορές όλοι μας πέφτουμε στην παγίδα να κρίνουμε μια συμπεριφορά, ένα τρόπο ζωής ή οτιδήποτε φοβόμαστε, επειδή απλά δεν το γνωρίζουμε. Δώστε μια ευκαιρία να μάθετε κάτι διαφορετικό, αξίζει το κόπο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.