WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

50 ετών και το στρες με ενοχλεί ακόμα


8 Αυγούστου 2013

50.jpg

Ποιο είναι τα συμπεράσματά σας μετά από μία πολυετή πείρα στο τομέα "άγχος;"

Από την παιδική κιόλας ηλικία, το άγχος και οι έντονοι ρυθμοί ζωής, γίνονται ένα μ΄εμάς. Τόσο πολύ που φτάνουμε σε σημείο να το αποζητάμε πολλές φορές. Τί γίνεται λοιπόν με το στρες; Μήπως τελικά μας είναι χρήσιμο; Ή όχι; Αν το διαχειριστούμε σωστά, μήπως γίνει περισσότερο παραγωγικό, και όχι τόσο καταστροφικό για τη ζωή μας;

Ποιος ξέρει τελικά; Ίσως, κάποιος που έχει ζήσει μισό αιώνα, να μπορέσει να διατυπώσει τα εξής συμπεράσματα:

Μερικές φορές το χρειάζεσαι: Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που λειτουργούν καλύτερα κάτω από συνθήκες στρες. Η δημιουργικότητα ενεργοποιείται μόνο υπό πίεση. Η ανάγκη του να είσαι παραγωγικός. Κάποιοι αναζητούν την αδρεναλίνη και αυτός είναι ένας τρόπος.

Έλεγχος σ΄όλα: Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που προσπαθούν να βάλουν κάθε στιγμή της ζωής τους σε πρόγραμμα. Από τα πιο μικρά πράγματα, μέχρι τα πιο σημαντικά. Αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα. Ένα άνθρωπος που προγραμματίζει τα πάντα, δεν έχει εκπαιδεύσει τον εαυτό του, να έχει εναλλακτικά σχέδια, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Με άλλα λόγια, δεν έχει μάθει να βρίσκει τις εξόδους κινδύνου.

Υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο δράσης: Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να θέτουν ένα χρονοδιάγραμμα της ζωής τους. Σαν να ετοιμάζουν ένα μεγάλο project. Ωστόσο, μερικές φορές ο αυθορμητισμός λειτουργεί ως κατασταλτικός παράγοντας. Είναι καλό κάποιες φορές να χάνεται τα deadlines.

"Κατεβείτε από το τρενάκι": Όλο το άγχος αρχίζει να υποχωρεί με τον ερχομό των παιδιών. Φυσικά, υπάρχουν φόβοι και ανησυχίες για τη ζωή τους, αλλά δεν είσαι πια πάνω στο τρενάκι του πανικού. Προσπαθείς με κάθε τρόπο να χαλαρώσεις, και να παρακολουθήσεις ξανά και ξανά τις προσπάθειες της κόρης σου να πετύχει την «κολοτούμπα» της.

Υπάρχουν πράγματα που το άγχος δεν τα "αγγίζει": Κι όμως, κάποιες καταστάσεις είναι τόσο άσχημες που σε κάνουν αναθεωρήσεις τη ζωή σου. Αγχώνεσαι από το αν δεν βρεις τα παπούτσια που θες, στο χρώμα που θες, και το ίδιο λεπτό μπορεί να συμβεί κάτι που θα αλλάξει όλη σου τη σκέψη. Συνήθως, αυτό το κάτι είναι αρκετά σοβαρό. Σε φέρνει λοιπόν στη θέση να αναρωτηθείς «Τι αξίζει τελικά σ’ αυτή τη ζωή;»

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.