Θα μπορούσε κανείς να μας χαρακτηρίσει και ως απροετοίμαστους ως προς την κριτική των άλλων.
Για το λόγο του αληθές, σκεφτείτε πως αντιδράτε όταν κάποιος σχολιάσει μία συμπεριφορά ή κίνησή σας. Συνήθως επιθετικά, αρνητικά ή με περιφρόνηση. Γιατί όμως αντιδρούμε μ' αυτό τον τρόπο;
Όπως αποδεικνύει και το όνομά της, κριτική είναι όλα εκείνα που μας θέτουν υπό κρίση και μας υποδεικνύουν κάποια αλλαγή. Τις κριτικές πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε και να τις αξιολογούμε ανάλογα με τους ανθρώπους που τις εκφράζουν αλλά και με τις διαθέσεις τους απέναντί μας. Δεν είναι το ίδιο να τις δεχόμαστε από ένα αγαπημένο πρόσωπο και από έναν συνάδελφο, ένα αφεντικό ή ένα απλό γνωστό.
Απ' όποιον κι αν προέρχονται υπάρχουν μερικοί "τρόποι" που θα μας βοηθήσουν να αντιδράσουμε σωστά. Μπροστά λοιπόν σε μία κριτική η πιο έξυπνη αντίδραση είναι:
- Να αναλύουμε αυτό που μας λένε και να βγάζουμε δικά μας συμπεράσματα.
- Να μην εξαπολύουμε αντεπίθεση ούτε να υιοθετούμε αμυντική στάση.
- Να ζητάμε προτάσεις, αν το θέμα μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
- Να μην παίρνουμε υπόψη μας τις κριτικές που αποτελούν καρπό φθόνου ή εκδίκησης.
- Να μην απαντάμε ποτέ σε μια κριτική με μία άλλη.
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.