WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι μας κάνει να ξεχωρίζουμε;


21 Σεπτεμβρίου 2013

Και ακριβώς έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. 

Αν δεχτούμε πως κάθε άνθρωπος είναι ένας κόσμος και πως όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές, αυτό θα μας βοηθήσει να ζήσουμε ξέγνοιαστα και να μη δραματοποιούμε τα πράγματα όταν οι άλλοι δε συμφωνούν μαζί μας. Ο κάθε άνθρωπος βλέπει τη δική του πραγματικότητα, βάσει των βιωμάτων του. Συνεπώς, είναι δύσκολο να καταφέρει να δει την πραγματικότητα του άλλου.

Πάνω σ΄αυτό το θέμα, μια ιστορία από την παράδοση του ζεν διηγείται πως τρεις φίλοι είχαν πάει εκδρομή και διέκριναν από μακριά έναν άνθρωπο που καθόταν μόνος του σε μια πλαγιά.

-Σίγουρα έχει χαθεί και περιμένει κάποιον περαστικό για να τον προσανατολίσει-είπε ο ένας από τους φίλους. -Δεν το πιστεύω-είπε ο άλλος-εμένα μου φαίνεται πως ένιωσε αδιαθεσία και κάθισε για να συνέλθει. -Κανείς σας δεν έχει δίκαιο-μπήκε στη μέση ο τρίτος. Χωρίς αμφιβολία, περιμένει κάποιον φίλο του για να συνεχίσουν παρέα τον δρόμο τους.

Πλησίασαν στο μέρος που στεκόταν και τον ρώτησαν για να μάθουν ποιος έχει δίκιο: -Χάθηκες;ρώτησε ο ένας. -Όχι, απάντησε ο άντρας. -Νιώθεις άσχημα; ρώτησε ο άλλος. -Όχι, ξανά είπε ο άγνωστος. -Περιμένεις κάποιον φίλο; ρώτησε ο τρίτος. -Όχι, απάντησε ξανά.

Εύλογα λοιπόν ρώτησαν γεμάτοι περιέργεια, "Τότε τι κάνεις εδώ;". Ο άγνωστος απάντησε απλά βρίσκομαι. 

Είναι μια απλή αναφορά που μπορεί να  μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως δεν θα πρέπει να παγιδεύουμε τον εαυτό μας στις πεποιθήσεις και να εγκλωβιζόμαστε μέσα σε ρόλους. Όταν προσπαθούμε να δούμε μέσα από τα μάτια ενός άλλου ανθρώπου και να κατανοήσουμε τις σκέψεις τους αλλά και τα πιστεύω του για τη ζωή, τότε έχουμε μια πιο συνολική εικόνα της πραγματικότητας. Και που ξέρετε, η πραγματικότητα του άλλου μπορεί τελικά να μας ταιριάζει καλύτερα, αλλά μέχρι τότε απλά δεν το ξέραμε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.