WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η φιλοδοξία καθορίζει το μέλλον μας


3 Νοεμβρίου 2013

Τα συντηρητικά μυαλά αγκυροβουλούν στο παρελθόν επειδή νιώθουν ένα παράλογο φόβο για το μέλλον.

Ισχύει πώς οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μένουν στο παρελθόν επειδή νιώθουν ασφάλεια. Φοβούνται να τολμήσουν να αλλάξουν μια κατάσταση. Προτιμούν για ένα περίεργο λόγο να επιμένουν σε μία λάθος επιλογή, από το να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τη διορθώσουν. Είναι όμως δύσκολο να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής και να χτίσουμε το μέλλον όταν βαραίνουν πάνω μας τα μαύρα σύννεφα των καταιγίδων που -νομίζουμε πως- μας καρτερούν.

Ωστόσο, ο φόβος δεν είναι ένα παράλογο συναίσθημα. Είναι θα έλεγε κανείς φυσιολογικό να νιώθουμε φόβο για κάθε αλλαγή στη ζωή μας. Το θέμα είναι κατά πόσο το αφήσουμε να την επηρεάσει. Από την άλλη, κάποιοι πιστεύουν πως το να νιώθουμε ανασφάλεια, αβεβαιότητα και φόβο για το μέλλον δεν έχει βάση, αφού το μέλλον είναι εκείνο που δεν έχει ακόμα συμβεί, και, επομένως, ο μόνος προφήτης του μέλλοντος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυτό που θα συμβεί δε θα πέσει από τον ουρανό, δεν είναι "χτύπημα" της μοίρας, θα είναι αποτέλεσμα χιλιάδων προσωπικών αποφάσεων που θα έχουμε πάρει μέρα με τη μέρα.

Οι προσδοκίες μας ρυθμίζουν το μέλλον, επειδή δίνουν τον τόνο με τον οποίο ενεργούμε καθημερινά, το καλό νέο όμως είναι πως μπορούμε και να ατενίζουμε τον κόσμο θετικά, αντικαθιστώντας τον φόβο με τη θέληση να χτίσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.