WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι δυσκολεύει μια γυναίκα να φτάσει στον οργασμό;


7 Φεβρουαρίου 2014

1621925_774572029237012_340777951_n.jpg

Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες μπορούν να κρύψουν ότι δεν ευχαριστιούνται το σεξ ή να προσποιηθούν έναν οργασμό. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Δεν είναι ο σκοπός ποιος απ΄τους δύο συντρόφους ξέρει να κρύβεται καλύτερα. Ο σκοπός είναι η ευχαρίστηση.

Αν λοιπόν δεν σας διεγείρει ο ερωτικός σας σύντροφος θα πρέπει να αναζητήσετε τις αιτίες καθώς η διέγερση είναι πολύ σημαντική αφού προηγείται του οργασμού. 

Όπως σ' όλα σχεδόν τα σεξουαλικά προβλήματα, υπάρχουν οργανικοί και ψυχολογικοί παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται. Όσον αφορά τους οργανικούς, μπορεί να υπάρχουν ασθένειες, όπως διαβήτης,ορμονικές αλλαγές, όπως κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, ή τραύματα από εγχειρήσεις. Επίσης, η λήψη φαρμάκων ή τοξικών ουσιών μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη διέγερση σας. Οι ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να έχουν σχέση με το πως  εσείς βλέπετε και αποδέχεστε την εικόνα σας. Αν είστε εντάξει με τα κιλά σας ή όχι, για παράδειγμα. Σημαντικό ρόλο στο θέμα αυτό παίζουν και οι  μη-ρεαλιστικές αντιλήψεις που υιοθετείτε λόγω των προτύπων που εμφανίζονται κατά καιρούς στην τηλεόραση. Παράλληλα, θα πρέπει να επανεξετάσετε και τη σχέση σας. Είστε ικανοποιημένες; Είστε ακόμα ερωτευμένες; Σας έλκει ο ερωτικός σύντροφος;

Υπάρχουν ωστόσο και φορές που μπορεί να να συμμετέχετε στο σεξ με άγχος και ένταση να ικανοποιήσετε το σύντροφό σας. Φυσικό είναι να μπλοκάρετε. Τέλος, τα προκαταρκτικά παίζουν μεγάλο ρόλο.

Δείτε λοιπόν τι φταίει και μην απέχετε απ΄το σεξ. 

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.