WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

8 συμβουλές για μια καλύτερη ζωή...


8 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα, ακούμε πολλά πράγματα για το άγχος και τις αρνητικές επιπτώσεις του στο σώμα, στο μυαλό και στα συναισθήματα. Το άγχος υπάρχει σε κάθε φάση της ζωής μας. Απ΄την παιδική μας ηλικία μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Τρέχουμε απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ για να προλάβουμε να διεκπεραιώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις. Μάταια γιατί μοιάζουν να είναι σαν τα κεφάλια της Λερναία Ύδρα. Συνεπώς, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το άγχος αλλά αυτό μπορούμε να κάνουμε είναι να συνυπάρχουμε αρμονικά μαζί του. Να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε καθώς και τρόπους να εκτονώνουμε την ένταση.

Οι παρακάτω λοιπόν συμβουλές θα βοηθήσουν στο να ακολουθήσουμε το καλύτερο πρόγραμμα για τη συνολική ευεξία και την υγεία μας:

  • Να φροντίζουμε το σώμα μας, να το προσέχουμε, να το ασκούμε και να το αγαπάμε.
  • Να αναπτύξουμε τη διάνοιά μας μαθαίνοντας με ποιον τρόπο μαθαίνουμε και ζώντας σε περιβάλλοντα με ιδέες που διεγείρουν το ενδιαφέρον, με βιβλία, με δραστηριότητες, με παιδευτικές εμπειρίες και με ευκαιρίες για διάλογο με τους άλλους.
  • Να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να συμφιλιωθεί τόσο με τα συναισθήματά μας, ώστε αυτά να μας εξυπηρετούν και να μη μας αντιμάχονται.
  • Να αναπτύξουμε τις αισθήσεις μας, να μάθουμε να τις νοιαζόμαστε, να τις θεωρούμε και να τις χρησιμοποιούμε σαν ζωτικούς αγωγούς για τη μεταφορά υλικού από έξω μας.
  • Να αναπτύξουμε αρμονικούς τρόπους λύσης των προβλημάτων, τη διαπαιδαγώγηση,την εξομάλυνση των συγκρούσεων και να αναπτύξουμε υγιείς σχέσεις που να μας ταιριάζουν.
  • Να εξασφαλίσουμε σε όποιο χώρο ζούμε και εργαζόμαστε εικόνες, ήχους, χρώμα, φως, απλά και ποιότητα αέρα που στηρίζουν σταθερότητα τη ζωή.
  • Να δεσμευτούμε με ό,τι συνεπάγεται το να είναι κανείς ζωντανός, να αποτελούμε μέρος του σύμπαντος, να εκδηλώνουμε πλήρως τον εαυτό μας και να ξέρουμε πως υπάρχει μια δύναμη ζωής έξω από μας.

Αυτό που αξίζει να θυμόμαστε είναι πως είμαστε εξαιρετικά προικισμένα πλάσματα. Συνεπώς, απομένει σε μας να διαλέξουμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα προσόντα μας! 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.